Logo
 Spausdinti šį puslapį

Bibliotekininkės lankėsi Žemaitijos sostinėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo įstaigų bibliotekininkės birželio 14 d. lankėsi Žemaitijos sostinėje, kur ne tik dalinosi darbo patirtimi su Telšių rajono kolegėmis, bet ir turėjo galimybę iš naujo pažinti šį nuostabų miestą.

 

Telšių „Džiugo“ gimnazijos erdvioje skaitykloje mus maloniai pasitiko bibliotekininkės Aušra Vaičiulienė ir Danutė Ramančiauskytė. Prie kavos puodelio su susirinkusiomis Telšių rajono kolegėmis diskutavome aktualiais bendrojo ugdymo įstaigų bibliotekų darbo klausimais. Dalinomės gerąja patirtimi ir mintimis apie mokyklų bibliotekų knygų fondo atnaujinimą ir aprūpinimą vadovėliais, darbo su skaitytojais specifiką, skaitymo skatinimo iniciatyvas bei bibliotekos darbuotojų autoritetą mokykloje ir visuomenėje. Viliamės, kad užsimezgusi pažintis, dalykiški pokalbiai peraugs į glaudesnį Klaipėdos ir Telšių rajonų mokyklų bibliotekininkų bendradarbiavimą.

Pažintis su Telšių kraštu tęsėsi Žemaičių muziejuje „Alka“, kuriame pamatėme įdomias ekspozicijas, išgirdome naujų dalykų apie Žemaitijos istoriją, jos žmones. Likome sužavėtos tikro Žemaitijos patrioto –Žemaičių kultūros draugijos Telšių pavieto pirmininko Andriaus Daciaus – surengta ekskursija „Nepažinti Telšiai“. Viešnagės pabaigoje dalyvavome sūrio degustacijoje „Džiugo“ namuose, kur ne tik mėgavomės naujais skonio potyriais, bet ir įsitikinome, kad meilė savo kraštui, gera, patraukli idėja ir sunkus darbas yra sėkmės ir laimės garantas.

Grįždamos namo džiaugėmės turiningai praleista diena Telšiuose, patirtais įspūdžiais, naujomis pažintimis ir jau kūrėme ateities planus apie knygas, renginius ir mokinius, kurie rugsėjį vėl pravers mokyklos bibliotekos duris.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,