Mano Gargždai



Gargždų krašto muziejus įsibėgėja tarptautiniame projekte „Paveldo tiltas“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Muziejaus nuotr. Muziejaus nuotr.

Gargždų krašto muziejus įsibėgėja tarptautiniame projekte „Paveldo tiltas“

 

Birželio 15–16 dienomis Gargždų krašto muziejuje vyko tarptautinio projekto „Paveldo tiltas“ partnerių susitikimas. Kolegos iš Latvijos, Estijos ir Suomijos atvyko aptarti vykdomas programos veiklas. „Paveldo tiltas“ – tai bendras Baltijos šalių ir Suomijos projektas („Nordplus Horizontal“ programos finansuojamas), kurio tikslas surasti naujus modelius, skatinančius aktyviai bendrystei tarp kultūrinių institucijų ir mokyklų bei sukurti metodą, kuriuo istorijos mokymas būtų įdomus ir patrauklus šiandieniniam jaunimui. Tokiu būtų siekiama muziejams, kaip kultūros institucijoms, prabilti apie istoriją nenuobodžiai, o interaktyviai, kad jaunieji visuomenės nariai ne tik žinotų praeities faktus, bet ir suprastų tai, kuriant „gyvąją istoriją“.

Susitikimo metu aptarta naujos edukacijos „kelionė laiku“ modelio metodologija, kurią bandoma pritaikyti Gargždų krašto muziejaus veikloje. Siekdami  puikaus rezultato Gargždų krašto muziejininkai parengė bandomąją edukaciją projekto svečiams, kurią išbandė Agluonėnų etnografinėje sodyboje. Edukacijos „kelionė laiku“ metu visi dalyviai sugrįžo į 1939 m. metus, kuomet Klaipėdos kraštas buvo aneksuotas Vokietijos. Šis laikmetis atsispindėjo dalyvių aprangoje. Atlikdami  kasdieninius darbus  edukacijos dalyviai  aptarinėjo to meto įvykius, svarstė germanizacijos, migracijos, tautinių grupių problematiką šiame krašte. Dalyviai pjovė žolę dalgiu, kapojo malkas, plovė vilną, gamino pietus, rinko arbatžoles ir iš jų virė arbatą.  Įsijautimas į kiekvieno sukurtą vaidmenį privedė prie įdomių diskusijų analizių ir pateikė netikėtų išvadų.

Siekdami tęsti pradėtą darbą kuriant tokio pobūdžio edukacijas, Gargždų krašto muziejus gavo dalinį finansavimą iš Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos kultūros ministerijos, kuriuo bus padengiama materialinė bazė sukurti naujai  edukacijai  (kostiumų pasiuvimas edukacijos dalyviams). Taip pat bus išleidžiami lankstinukai apie „kelionė laiku“ edukacijos metodologiją bei rengiama konferencija ir teoriniai-praktiniai seminarai Klaipėdos rajono pedagogams ir kitiems kultūros, švietimo institucijų atstovams.

 

 

Veiklos akimirkos – muziejaus nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 258 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,