Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose – Lietuvos jaunučių lengvosios atletikos pirmenybės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Varžybų akimirka. S. Ulvikienės nuotr. Varžybų akimirka. S. Ulvikienės nuotr.

Birželio 28–29 dienomis Gargžduose vyksta Lietuvos jaunučių (2002–2003 metų gimimo) lengvosios atletikos pirmenybės. Sportininkai į šias pirmenybes susirinko net iš 37 savivaldybių.

 

Atsižvelgiant į šių pirmenybių ir sezono rezultatus, bus sudaroma Lietuvos jaunučių rinktinė dalyvauti Baltijos šalių jaunučių čempionate. Jaunučiai geriausių rezultatų stengsis pasiekti šuolių į aukštį, tolį, su kartimi ir trišuolio rungtyse, bėgime, sportiniame ėjime ir estafetiniame bėgime. Jaunieji sportininkai mes ietį, kūjį, diską, stums rutulį, dalyvaus septynkovės ir aštunkovės rungtyse.

Gargždų sporto mokyklos direktorius Antanas Blinstrubas pabrėžė, kad tokio lygio lengvosios atletikos varžybos kone po 30 metų pertraukos pagaliau vyksta Gargžduose, ir tai – dėl renovuoto stadiono! „Džiaugiamės ir dėkojame Seimo nariui Petrui Gražuliui, Klaipėdos rajono savivaldybės merui Vaclovui Dačkauskui ir Tarybai, kad jų dėka turime tokį stadioną, kuriame vyksta respublikinio lygio varžybos, kur gali treniruotis mūsų sportininkai, garsinantys rajoną ir pasiekiantys puikių rezultatų“, – dėkojo Gargždų sporto mokyklos direktorius.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas džiaugėsi, kad Lietuvos lengvosios atletikos federacija nusprendė pirmenybes rengti Gargždų miesto stadione. Lietuvos lengvosios atletikos federacijos varžybų direktorius Aurelijus Žiedas savo ruožtu dėkojo Klaipėdos rajono savivaldybės merui ir Tarybai už visus reikalavimus atitinkantį stadioną, kuriame galima rengti respublikinio masto varžybas, bei džiaugėsi šiltu Gargždų sporto mokyklos priėmimu bei pagalba, organizuojant pirmenybes.

Jaunuosius sportininkus sveikino ir neseniai iš Europos komandinio čempionato Tel Avive grįžęs ir pergalę vyrų rutulio stūmimo rungtyje pelnęs gargždiškis Šarūnas Banevičius. Daugkartinis Baltijos ir Europos šalių rutulio stūmimo čempionas šiuo metu ruošiasi vasaros pabaigoje Taipėjuje vyksiančiai universiadai.

Renovuotas Gargždų miesto stadionas buvo iškilmingai atidarytas gegužės 30 dieną Žemaitijos zonos lengvosios atletikos jaunučių ir jaunių pirmenybių metu. Gargždų miesto stadione buvo išklota bėgimo takų danga, įrengtos dvi krepšinio aikštelės, dvi šuolių į tolį aikštelės, rutulio stūmimo ir disko metimo zonos, nupirkti trys mobilūs krepšinio stovai. Visiems šiems darbams reikėjo daugiau nei 264 tūkst. eurų. 241,7 tūkst. eurų finansavimas buvo gautas iš Kūno kultūros ir sporto departamento, tarpininkaujant LR Seimo nariui Petrui Gražuliui. Savivaldybei šie darbai atsiėjo beveik 22,8 tūkst. eurų.

 

Varžybų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,