Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas minės Valstybės dieną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, rajono miestai ir miesteliai rengia minėjimus. Pateikiame informaciją apie šią dieną vyksiančius renginius.

 

Valstybės dieną Pėžaičių kavinės kiemelyje minėti bus galima liepos 5 d. nuo 18 val. Vaikai turės galimybę dalyvauti estafetėse, koncertuos ansamblis „Jonis“, susirinkusių lauks žaidimai, varduvininkų sveikinimai ir kitos pramogos.

Gargždų kultūros centras liepos 6 d. kvies paminėti ir Tautinio kostiumo dieną. 20 val. prie Kultūros centro savo pasirodymais džiugins Latvijos Talsu vaikų ir jaunimo centro pučiamųjų instrumentų orkestras, Gargždų kultūros centro Diksilendo grupė, Gargždų muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras ir šokių grupė. 21 val. giedoti Tautinės giesmės kviečia pasipuošus tautiniu kostiumu ar jo detale.

Veiviržėnų piliakalnio papėdėje šventinis renginys prasidės 20 val. 21 val. visi kviečiami giedoti Tautišką giesmę su visa Lietuva. 23 val. prasidės festivalis „Filmų naktys slėnyje“ ž, kurio metu bus rodomas filmas „Senekos diena“.

Liepos 6-ąją Kretingalėje vyks šventė „Viena šeima – viena tauta“. 17 val. planuojamos orientacinės varžybos, 18.30 val. – mėgėjų meno kolektyvų koncertas. 20 val. – šokis Lietuvai, po jo – alternatyvaus folkloro grupės „Gyvata“ koncertas. 21 val. bus giedamas himnas, vėliau koncertuos grupė „Kitava“.

Dauparų-Kvietinių seniūnija ir Gargždų kultūros centro Kvietinių skyrius maloniai kviečia prisijungti prie Dauparų-Kvietinių seniūnijos organizuojamos akcijos, skirtos Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Liepos 6 d. 16.30 val. į Kvietinių k. sporto aikštyną ir bendruomenės namų kiemelį kviečiami ir labai laukiami visi Dauparų-Kvietinių seniūnijos gyventojai ir ne tik. Nuo 16.30 val. visi norintys galės nemokamai žaisti „Kosminį tinklinį“, 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais giedosime Tautišką giesmę. Su savimi turėti pleduką, sumuštinį sau ir kaimynui. Kol vieni žais tinklinį, kiti galės jaukiai įsikurti ant pievelės šventinei iškylai ir pabendrauti su kaimynais.

20 val. Aikštelėje prie Gargždų kultūros centro Dauparų skyriaus vyks Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautinio kostiumo dienai skirta šventė „Tu gintaro karūnoje per amžius spindi“.

Vėžaičių kultūros centras kviečia visus prisijungti prie gražios iniciatyvos bei paraginti savo draugus ir artimuosius liepos 6 d. 21 val. ateiti, atvykti, atvažiuoti prie Vėžaičių Šv. Kazimiero bažnyčios ir kartu sugiedoti himną. Kartu pasidalinsime dainomis ir suneštinėmis vaišėmis.

20.30 val. Tautiška giesmė taip pat bus giedama Agluonėnuose ir Priekulės miestelio Turgaus aikštėje.

Doviluose šventiniai renginiai vyks visą dieną. Apie tai plačiau skaitykite ČIA.

 

Renginių plakatai:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 578 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,