Mano Gargždai



Rajono abiturientė: „Švietimo sistema luošina jauną žmogų“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Vakar buvo paskelbti lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino rezultatai. Šalyje jį išlaikė 89,04 proc. visų kandidatų, Klaipėdos rajone išlaikymas siekia 89,27 proc. Tiesa, šimtuko rajone negavo nė vienas abiturientas, o nuo 16 iki 35 balų įvertinti 105 moksleiviai – tai sudaro net 51,71 proc. visų laikiusiųjų.

 

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt gavo atvirą Klaipėdos rajono abiturientės Katrynos Ilginytės laišką, kuriame mergina neslepia nusivylimo egzaminų vertinimu ir švietimo sistema:

 

„Dabar išgyvenu tokį etapą, kai suprantu, kokia siaubinga yra švietimo sistema ir ypač egzaminai bei jų vykdymas ir vertinimas. Visus išleistuvių džiaugsmus temdo egzaminų rezultatai. Manau, būtų žymiai prasmingiau, jei jūsų portalas parašytų ne apie išleistuvių makiažo ar suknelių kainas, o apie jauną žmogų luošinančią švietimo sistemą. Taip atsitiko, kad ne vien aš, bet dar kokie 5 bendraklasiai iš lietuvių kalbos egzamino gavo apie 30 balų, nors mūsų vidurkiai buvo 8 ar 9. Įdėjome daugybę darbo bei pastangų, dalyvavome įvairiuose rašinių konkursuose ir t.t.  Aš supratau, kad Lietuvos valstybei nereikalingas kūrybingas bei darbštus jaunimas. Sudarydama tokias sąlygas šalis praranda ir praras jaunimą, kuris važiuos geriau mokytis į užsienį, nes Lietuvoje tiesiog nesugebės įstoti mokytis.

Aš pati žadu studijuoti Vilniuje ir tikrai tikėjau Lietuvos ateitimi, ruošiausi ją kurti čia, bet po tokių rezultatų supratau, kad, kai pradėsiu studijas Lietuvoje, jas pratęsiu tikrai užsienyje, nes nesijaučiu išnaudojusi savo potencialo gimtinėje ir iki galo įvertinta. Gerai, kad bent yra galimybė rašyti apeliacijas dėl rezultatų. Aš pasinaudojau šia galimybe. Dabar drąsiai galiu teigti, kad tokia egzaminų bei švietimo sistema yra vienas iš pagrindinių veiksnių skatinančių emigraciją!

Manau, tokia egzaminų sistema silpnesnius žmones gali paveikti neigiamai ar net sužaloti psichiškai visam gyvenimui. Mano mokytoja neslėpė, kad gavo šoką ir net verkė pamačiusi rezultatus, taip pat, kaip ir jos kolegė. Šiandien, kai ėjau dėl apeliacijos teikimo, išgirdau vieną lietuvių kalbos mokytoją sakant, kad ji jau nebenori būti mokytoja, jeigu taip stipriai dirbantys vaikai yra skriaudžiami, tokia neteisybė. Gal tai viena iš priežasčių, kodėl Lietuvoje taip pat trūksta ir pedagogų?“

 

Jeigu ir Jūs norite pasidalinti savo nuomone apie egzaminų rezultatus, rašykite el. paštu

 

Tai yra subjektyvi nuomonė, redakcija už jos turinį neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 72 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,