Mano Gargždai



Jubiliejinėse pasaulio lietuvių žaidynėse varžėsi ir Klaipėdos rajono sportininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kaune vyko tradicinis pasaulio lietuvių sporto renginys – pasaulio lietuvių žaidynės. Tai buvo 10-osios žaidynės, kurios sutraukė apie 4 tūkstančius sportininkų mėgėjų iš 26 pasaulio šalių. Pirmosios žaidynės įvyko 1978 metais Kanadoje, vėliau estafetę perėmė JAV, Australija ir Lietuva.

 

Dalyviai išbandė jėgas 19-oje sporto šakų: krepšinio, futbolo, plaukimo, lengvosios atletikos, kalnų slidinėjimo, jėgos trikovėje, baidarių, paplūdimio ir salės tinklinio, boulingo, golfo, badmintono, lauko teniso, stalo teniso, šachmatų, kulkinio šaudymo, šaudymo iš lanko, šiaurietiško ėjimo, smiginio, sportinės žūklės ir kt.

Jubiliejinėse sporto žaidynėse susirinko rekordinis skaičius dalyvių, tarp kurių buvo ir Klaipėdos rajono sportininkai. Jie dalyvavo tinklinio (vyrai ir moterys), kalnų slidinėjimo, šachmatų ir lengvosios atletikos rungtyse.

Geriausiai šiose žaidynėse sekėsi Švietimo skyriaus vedėjui Algirdui Petravičiui, kuris 100 metrų bėgimo ir šuolio į tolį rungtyse tapo varžybų nugalėtoju. Verta paminėti, kad šuolio į tolį rungtyje (amžiaus grupėje 50 m. ir vyresni) A. Petravičiui pritrūko vos 5 cm iki Lietuvos rekordo. Sportininkas į tolį nušoko 5 m 61 cm.

Tinklinio varžybose rajono sportininkams sekėsi taip pat neprastai. Moterų varžybose Gargždų tinklininkės pasipuošė sidabro, o tinklininkai – bronzos medaliais.

Moterų komandos garbę gynė: Paulina Kazlauskaitė, Rasa Sorokina, Agnė Aleknavičienė, Jurgita Kazlauskienė, Radvilė Griciūtė, Jolanta Žukauskienė, Jolita Narkevič, Rasa Šideikienė, Romana Kvederienė ir Vilma Gečienė.

Vyrų tinklinio komandai atstovavo: Laurynas Gečas, Andrius Tiškus, Olegas Sorokinas, Gintautas Makauskas, Arvydas Tamošauskis, Tomas Čižauskas, Darius Gabalis, Remigijus Žukauskas.

Tinklinio varžybos vyko ne tik salėje, bet ir paplūdimyje. Paplūdimio dvejetų varžybose geriausiai sekėsi Vilmai Gečienei ir Rasai Sorokinai, kurios šioje rungtyje iškovojo antrąją vietą.

Šachmatų varžybose Klaipėdos rajonui atstovavo šachmatų klubo „Mintis“ nariai: Martynas Taučius, Arūnas Gincas, Rimvydas Lukošius, Daiva Dieninė ir Valdas Jonelys.

Pasibaigus varžyboms buvo išaiškinti nugalėtojai trejose amžiaus grupėse tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų. Taip pat buvo vedama absoliuti įskaita.

Sėkmė neaplenkė ir rajono šachmatininkų. Daivai Dieninei teko lipti ant prizininkų garbės pakylos. Absoliučioje įskaitoje iškovojusi 36 vietą, tarp moterų D. Dieninė buvo trečia (4,5 taško iš 8 galimų).

Gerai pasirodė ir kiti Klaipėdos rajono atstovai. Puikiai finišavęs Arūnas Gincas surinko 5,5 taško ir buvo keturioliktas absoliučioje įskaitoje. Nepasisekė Martynui Taučiui, kuris didžiąją varžybų dalį pretendavo į nugalėtojo titulą absoliučioje įskaitoje. Tačiau nepalankūs burtai paskutinius du ratus privertė jį žaisti su dviem turnyre aukščiausius reitingus turinčiais žaidėjais. Atkaklioje kovoje pralaimėjęs abi kovas, M. Taučius buvo numestas net į penkioliktą vietą (5 taškai ir aukščiausias turnyro koeficientas). Dvidešimt trečioje vietoje liko Rimvydas Lukošius (5 taškai), o Valdas Jonelys – keturiasdešimt ketvirtas (4 taškai).

Kalnų slidinėjimo varžybose slalomo giganto rungtyje 40–49 metų amžiaus grupėje varžėsi du Klaipėdos rajono slidininkai. SK „3 ąžuolai“ sporto klubo narys Andrius Kausteklis užėmė 9 vietą, o jo kolega Gintautas Staponas liko 18-as.

Geriausiai slalomo giganto rungtyje sekėsi SK „3 ąžuolai“ klubo nariui Daliui Ylai. 50–59 metų amžiaus grupėje D. Yla tarp 18 dalyvių užėmė aukštą 4 vietą.

 

Varžybų akimirkos – Sporto centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,