Mano Gargždai



Įmeti buteliuką į festivalių taromatą – paaukoji gyvūnų prieglaudai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Populiariausių vasaros festivalių dalyviams nebereikės sukti galvos, kur dėti tuščius buteliukus ar skardines. Mesdami gėrimų tarą į specialių taromatą pramogautojai galės ne tik sutvarkyti savo aplinką, bet ir padėti gyvūnų globos organizacijai „Tautmilės prieglauda“. Tikimasi, kad per festivalius bus surinkta daugiau nei 15 tūkstančių skardinių ir buteliukų, arba 1500 eurų.

 

Šią vasarą užstato sistemos atstovai – „Grąžinti verta“ komanda – dalyvaus net penkiuose festivaliuose: „Bliuzo naktys“, „Vyšnių festivalis“, „Galapagai“, „Karklė“ ir „Granatos“. „Grąžinti verta“ komanda renginių dalyvius kvies dalyvauti žaidimuose, laimėti įvairių prizų ir sužinoti daugiau apie užstato sistemą.

„Šia akcija norime paskatinti ne tik mesti gėrimų tarą į taromatus, bet ir priminti žmonėms rūšiuoti, kad ir kur jie bebūtų – namuose, gamtoje ar festivalyje. Įsiliedami į festivalių atmosferą siekiame parodyti, kad tai labai paprasta. O visi norintys galės padaryti ir gerą darbą – paaukoti tuščią buteliuką ar skardinę kilniam tikslui“, – sako Gintaras Varnas, VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ vadovas.

„Grąžinti verta“ atstovai festivaliuose dalyvauja jau antrą kartą. Praėjusiais metais festivaliuose beglobių gyvūnų paramai buvo surinkta daugiau nei 700 eurų. Šiemet tikimasi surinkti dvigubai daugiau lėšų.

Renginių metu specialiame taromate surinktos pakuotės bus pristatytos į skaičiavimo centrą ir ten suskaičiuotos. Visa surinkta suma bus skirta „Tautmilės prieglaudos“ gyvūnų sodybos atnaujinimo darbams.

„Prieglaudoje rūpinamės gyvūnų gelbėjimu, jų gydymu ir atsakingų šeimininkų paieška, tačiau nedidelės patalpos Vilniuje riboja mūsų galimybes. Labai džiaugiamės, jog festivalių metu surinkti pinigai bus skirti mūsų naujiesiems namams – sodybai, kurioje gyvūnėliai turės daugiau erdvės gyti bei laukti naujų šeimininkų”, ­– džiaugiasi „Tautmilės prieglaudos” atstovė Lina.

Užstato sistema yra vienas efektyviausių būdų kovoti su pakuočių atliekomis gamtoje. USAD duomenimis, praėjusią vasarą Lietuvos gyventojai grąžino per 168 mln. plastikinių ir stiklinių butelių bei skardinių. Neabejojama, kad šiemet surinktų pakuočių skaičius bus dar įspūdingesnis, nes planuojama surinkti ir paruošti perdirbimui 90 proc. į rinką išleidžiamų pakuočių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,