Mano Gargždai



Kai „Tautiška giesmė“ skambėjo visoje Lietuvoje... (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Himno giedojimas Doviluose. S. Vaičienės nuotr. Himno giedojimas Doviluose. S. Vaičienės nuotr.

Liepos 6-ąją, Lietuvos Valstybės dieną, 21 val., iš miestų ir kaimelių aikščių, piliakalnių ir kitų viešųjų erdvių visoje Lietuvoje ir visur, kur yra patriotiškų lietuvių, pasklido vieningai giedama „Tautiška giesmė“. Ne išimtis – ir Klaipėdos rajonas.

 

Gargžduose, prie Kultūros centro, savo pasirodymais džiugino Latvijos Talsu vaikų ir jaunimo centro pučiamųjų instrumentų orkestras, Gargždų kultūros centro Diksilendo grupė, Gargždų muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras ir šokių grupė.

„Tikėkime savo ateitimi, savo valstybe, dideliais ir mažais darbais pagerbkime ją“, – susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė kvietė visus „mylėti ir gerbti šalį, kurioje gimėme ir gyvename, kurioje gyvens mūsų vaikai ir anūkai“.

Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Asta Vaičiulienė ir projektų vadovė Vaida Skuodienė įteikė padėkas dalyvavusių kolektyvų vadovams, solistėms ir šventės sumanytojui, Dikselendo grupės ir Gargždų muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestro vadovui Bronislovui Vaičiui.

 

Gargžduose tautišką giesmę giedojo ir meras V. Dačkauskas su žmona, Seimo narys P. Gražulis, Gargždų kultūros centro kolektyvas. S. Ulvikienės nuotr.

 

Doviliškiai tradiciškai Valstybės dieną minėjo su itin turtinga programa. Norintieji turėjo galimybę prisijungti prie 12-os km dviračių žygio „Piliakalnio paslaptys“, kur galėjo susipažinti su Kalniškės ir Dovilų piliakalnių istorine praeitimi, legendomis ir senovės gyvensenos reliktais.

Vakare doviliškių ir miestelio svečių laukė Donato Petreikio, Vytauto Mikeliūno ir Nerijaus Bakulos koncertas Dovilų bažnyčioje. Po jo vyko lietuvininkų ir žemaičių moterų galvos dangalų pristatymas. Prie Dovilų bažnyčios – svečių sveikinimai ir bendruomenės apeiginės vaišės. 21 val. prisijungta prie himno giedojimo, o po jo – grupės „Quorum“ koncertas. Kantriausi sulaukė įdomių mokslinių eksperimentų demonstracijos, kurią pristatė N2 komanda, išgarsėjusi televizijos projekte „Lietuvos talentai“.

Renginio metu veikė kūrybinės ir edukacinės dirbtuvėlės, o šventę vainikavo fejerverkai.

 

Doviluose buvo pristatomi lietuvininkų ir žemaičių moterų galvos dangalai. S. Vaičienės nuotr.

 

Gargždų kultūros centro folkloro ansamblis „Cyrulelis“ (vadovas Vidmantas Radavičius) dalyvavo  Valstybės ir Tautinio kostiumo dienos minėjime Panevėžio rajono Upytės seniūnijoje. Renginys vyko ant Upytės piliakalnio, gargždiškiai buvo pakviesti atskleisti Žemaitijos regiono ypatumus.

 

Gargždų kultūros centro folkloro ansamblis „Cyrulelis“. Dalyvių nuotr.

 

„Tai jau tikrai tapo modernia mūsų tautos tradicija ir didžiausiu visus jungiančiu veiksmu. Džiugu, kad šiemet prie iniciatyvos taip aktyviai jungiasi ir Lietuvos atlikėjai. Vieni jų žinomi visoje šalyje, kiti gal labiau savo mieste ar rajone, kur visuomet yra laukiami ir mylimi. Į organizavimą aktyviai įsijungė ir savivaldybės, kurios ir išrinko 100 projekto piliakalnių. Manau, kad tik taip, į pasiruošimą šventei įsijungus visai Lietuvai – atlikėjams, savivaldybėms ir piliečiams – galime iš tiesų šventiškai pasitikti mūsų visų valstybės šimtmetį“, – teigė iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ vadovas Raimundas Daubaras.

 

Himno giedojimas ant Žvaginių piliakalnio. Dalyvių nuotr.

Himno giedojimas Judrėnuose. Dalyvių nuotr.

Kvietiniškiai buvo pakviesti papramogauti ir pažaisti kosminį tinlinį. Dalyvių nuotr.

 

Šventinis minėjimas ir tautiška giesmė Veiviržėnuose:

 

Tautiška giesmė Priekulėje:

 

Šventinis minėjimas ir tautiška giesmė Agluonėnuose:

 

„Tautiška giesmė aplink pasaulį“ gimė prieš devynerius metus, kai „Tūkstantmečio odisėjos“ metu buriuotojai jachta „Ambersail“ apsuko Žemės rutulį ir, aplankę pasaulio lietuvių bendruomenes, pakvietė visus tautiečius švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį visiems vieningai vienu metu giedant Lietuvos himną. Ši unikali iniciatyva, palaikoma pilietiškų žmonių, organizacijų ir aktyvių bendruomenių jau tapo mūsų laikų tradicija ir neatsiejama Lietuvos identiteto dalimi. Kadangi 2017 metai paskelbti ir Lietuvos piliakalnių metais, „Tautiška giesmė“ šiemet buvo giedama nuo 100 valstybei svarbių piliakalnių taip kartu simboliškai pažymint ir Valstybės atkūrimo šimtmečio pradžią.

 

Valstybės dienos minėjimo Gargžduose ir Doviluose akimirkos – Simos Uvikienės ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 279 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,