Mano Gargždai



Naujas miesto virtuvės skveras Klaipėdos senamiestyje ieško maistą mylinčių gamintojų bei prekeivių

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
„Basil Lea Market“ miesto virtuvės skvero eskizas Turgaus aikštė 23. Įmonės vizualizacija. „Basil Lea Market“ miesto virtuvės skvero eskizas Turgaus aikštė 23. Įmonės vizualizacija.

Jau greitai po atviru dangumi Klaipėdos senamiestyje (Turgaus aikštė 23) įsikurs „Basil Lea Market“ – miesto virtuvės skveras lėtai pietaujantiems, ilgai vakarojantiems ar skubantiems į keltą.

 

„Basil Lea Market“ yra įkvėptas Londono „Borough Market“ bei Pietų Afrikos Respublikos „The Old Bisquit Mill“ lauko prekyviečių, kuriose galima išbandyti įvairių kultūrų naminius patiekalus bei produktus ar įsigyti smulkiojo verslo rankų darbo gaminius. Tokia vieta kartu tampa kultūrine bei socialine erdve, kurioje gamintojai tiesiogiai su pirkėjais mielai dalinasi savo kulinarinėmis žiniomis ir patirtimi. Taip pat tai – puiki erdvė pokalbiams su bendraminčiais bei susipažinimui su naujais žmonėmis.

Tad kodėl gi kartu nesukūrus panašios erdvės ir Klaipėdoje? „Basil Lea Market“  – neužilgo atgimsianti Klaipėdos senamiesčio erdvė, kurioje uostamiesčio gyventojai bei svečiai bus laukiami pasisotinti lauko virtuvės patiekalais, išbandyti vietinių maisto gamintojų produktus bei tiesiog pasibūti klausantis gyvos muzikos, įsiliejant į nemokamus kultūrinius renginius.

„Basil Lea Market“ siekia, jog miesto virtuvės valgiaraštį sudarytų tik kokybiški bei maistingi patiekalai ar maisto prekės, kurių sudėtį sudarytų žaliavos iš vietinių ūkių, o valgiaraščio įvairovė pradžiugintų tiek visavalgį, tiek augalinės mitybos gerbėją.

Šiuo metu „Basil Lea Market“ ieško šeimos narių, kurie nori prisidėti formuojant miesto virtuvės kultūrą. Galbūt jūs jau esate pradėjęs maisto gaminimo verslą, o galbūt turite visus reikiamus įgūdžius ir žinias, tačiau nedrįstate pradėti dirbti sau? Tad „Basil Lea Market“ norintiems pradėti vykdyti veiklą, gali pasiūlyti tris maisto gaminimo priekabas:

-    Grilinę

-    Priekabą – virtuvę su integruota blynkepe bei dujine virykle

-    Priekabą – kepyklą su integruota krosnimi, kuri tinka duonos ir picų gamybai

 „Basil Lea Market“ maisto gamintojams ir prekeiviams suteiks ne tik vietą prekiauti Klaipėdos senamiestyje, tačiau ir pasiūlys patrauklų miesto virtuvės komplekso rinkodaros planą.

Siekiama, jog „Basil Lea Market“ miesto virtuvės skveras taptų gyva ir jauki miesto erdvė, dėl to visi, kas turite idėjų ar pasiūlymų, susijusių su „Basil Lea Market“ vykdoma veikla ar plėtra, susiekite su mumis čia.

„Basil Lea Market“ – miesto virtuvės skveras. Čia mes mylime ne tik saulę, bet ir lietų!

Sekite „Basil Lea Market“ veiklą „Facebook“ ar „Instagram“ paskyrose!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 98 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,