Mano Gargždai



Kokios lietuviškos monetos pageidautumėte?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nesvarbu, ar esate užkietėjęs monetų kolekcininkas, ar tik retkarčiais „medžiojate“ progines monetas – siekdamas sužinoti visuomenės nuomonę ir lūkesčius kolekcinių ir proginių monetų klausimais, Lietuvos bankas kviečia susipažinti su Monetų kūrimo strategijos projektu ir išsakyti savo vertinimus bei pasiūlymus.

 

„Pageidaujate nedidelio tiražo brangių, išskirtinių monetų, o gal patartumėte išleisti milijoną „pusantrokų“? Ką norėtumėte matyti monetos reverse – iškilias asmenybes, išskirtinius istorijos įvykius, sporto laimėjimus, gamtos įvairovę, o gal unikalius technikos kūrinius? Mums rūpi numizmatų ir kitų žmonių, besidominčių lietuviškais pinigais, juos kolekcionuojančių, norai bei nuomonė – tai leis apsispręsti, kurią kryptį pasirinkti, nuo to priklausys, iš ko bus kaldinamos monetos, koks bus jų tiražas, forma, kaina, leidimo dažnis“, – sakė Lietuvos banko Monetų kūrimo komisijos pirmininkas, Grynųjų pinigų departamento direktorius Deivis Stankevičius.

Jis pažymėjo, kad Lietuvos bankas siekia kuo didesnio visuomenės įsitraukimo visose monetų kūrimo stadijose – nuo temos, idėjos atrinkimo iki pinigo sukūrimo. Dėl to kviečia būti aktyvius ir išsakyti savo pageidavimus ir pasiūlymus dėl monetų kūrimo strategijos projekto – jų el. paštu lauks iki šių metų rugsėjo 30 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 502 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,