Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai sėmėsi energijos festivalyje Lenkijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų modeliuotojai laimėjo nemažai prizų. Dalyvių nuotr. Gargždų modeliuotojai laimėjo nemažai prizų. Dalyvių nuotr.

Praėjusį savaitgalį Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro (GVJLC) modeliuotojai dalyvavo eiliniame, jau 6-ajame Chelmžos modeliuotojų festivalyje (dalyvauja nuo 3-iojo). Šis renginys ir pats miestelis bei puikūs jo žmonės turi kažkokią teigiamą modeliuotojams aurą. Nuvažiavus nelabai norisi ir išvažiuoti... Bet, pasisėmus naujos energijos, geriau sekasi daryti modelius ir taip atsiranda priežastis vėl čia apsilankyti.

 

Į festivalį vyko keturi GVJLC (Kajus Talmontas, Vakaris Rudys, Ignas Sungaila ir Pranas Sungaila) ir vienas Klaipėdos regiono modeliuotojų klubo „Mikropasaulis“ narys (Algimantas Galvelė). Pastarasis ne tik vežė savo modelius į festivalį, bet buvo ir vairuotojas – vienintelis ir nepakartojamas. Ištvermingas, nes atlaikė visą kelionę. Modeliuotojai taip pat vežėsi kelių GVJLC kolegų: Vaivos Venckauskaitės, Pauliaus Trakšelio, Dovydo Vanago, Mindaugo Dembinsko ir Deivido Barausko bei „Vaivorykštės“ gimnazijos technologijų mokytojo Evaldo Venckausko darbus.

Chelmžoje pirmą vakarą apsilankė modeliuotojų klubo „Combatant“ vado Mareko Wantowskio sodyboje: kepė dešreles, vaišinosi nacionaliniais jų krašto patiekalais ir bendravo modeliavimo ir istorijos temomis.

Festivalio metu buvo pavėžinti Chelmžos gatvėmis istoriniu automobiliu „GAZ-69M“, kurio priežiūros dauguma naujausių automobilių pavydėtų. Paplaukiojo greitaeige motorvalte Chelmžos ežero bangelėmis – iš jo šis nedidelis miestelis dar gražesnis. Taip pat buvo surengta ekskursija į Chelmžos Katedrą, kurioje palaidotas Kryžiuočių Ordino vienas iš Didžiųjų Magistrų Zygfridas fon Foichtvangenas, kuris kryžiuočių sostinę iš Šventosios Romos ir Venecijos perkėlė į Marienburgą (Malborką).

Festivalio parodoje buvo demonstruojami 582 modeliai, iš kurių vertinti – 573. Juos padarė 171 modeliuotojas iš 24 klubų arba individualūs modeliuotojai. P. Sungailai teko garbė dalyvauti vienos iš 4 vertinimo komisijų darbe.

O dabar – apie prizus.

Chelmžos miesto burmistro Ježy Červinski taurę už geriausią jaunimo amžiaus grupės modelį laimėjo V. Venckauskaitė, kurios padarytas popierinis Ordino didysis Magistras Ulrichas von Jungingenas jau tokiu prizu apdovanojamas ne pirmame konkurse.

Gargždų VJLC stendinio modeliavimo būrelis apdovanotas Chelmžos gyventojų bendruomenės taure už geriausią jaunimo komandą.

Gargždiškių būrelio įsteigtus 4 prizus jaunimo-vaikų amžiaus grupės modeliuotojams laimėjo: Wiktor Prokop – už geriausią kartoninį laivo modelį (krovininis laivas „Soldek“), Kamil Mandrowski – už geriausią kartoninį automobilio modelį (autokranas „STAR-25“), Mateusz Skorupski – už geriausią kartoninį karinės technikos modelį (tankas „Renault R-17FT“) ir Joanna Wantowska – už geriausią kitų kategorijų kartoninį modelį (viduramžių trebučetas).

Vaiva Venckauskaitė laimėjo jaunimo kartoninių pastatų kategorijos (Bolkovo pilis) ir jaunimo kartoninių figūrėlių kategorijos (Ulrichas von Jungingenas) nominacijas.

Deividas Barauskas ir Vakaris Rudys tapo nominacijų laimėtojais vaikų kartoninių pastatų kategorijoje (Rozevo jūrinis švyturys ir Gvarkovo šachtų varpinė). Be to, V. Rudys dar laimėjo vaikų amžiaus grupės kartoninių ratinės technikos modelių (autocisterna „STAR-A28“) kategorijoje.

Pranas Sungaila laimėjo nominaciją suaugusių geležinkelio technikos kartoninių modelių (garvežys „Jupiter“) kategorijoje.

Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, laimėtos iš Savivaldybės „Tarptautinių projektų rėmimo programos“.

 

Nuotraukas iš konkurso galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,