Logo
 Spausdinti šį puslapį

Prekyba internetu: kuo daugiau pinigų išleidžiame, tuo reiklesni tampame

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Lietuviai internete perka vis dažniau. Ir kuo daugiau pinigų išleidžiame internetiniams pirkiniams, tuo labiau auga mūsų reiklumas elektroninių parduotuvių paslaugų kokybei. Tokia situacija veikia ir siuntų bendroves, kurios imasi siūlyti vis įvairesnių bei vis labiau individualizuotų pristatymo paslaugų.

 

Pirkėjų lūkesčiai auga

„Šiandien klientai nenusiteikę ilgai laukti prekių, jie nori jomis naudotis iš karto. Jeigu oras šiltas ir saulėtas – suknelės reikia šiandien, o jeigu savaitgaliui planuojama kelionė į festivalį – palapinė ir miegmaišis reikalingi prieš pat išvažiuojant. Tad norint patenkinti klientų norus, greitas pristatymas tampa vis svarbesnis“, – sako elektroninės parduotuvės pigu.lt rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

Anot jos, pristatymo kokybė – labai svarbi perkantiesiems internetu. Pirkėjas tikisi kokybiškos paslaugos ir neskaido jos į etapus – patogi paieška parduotuvės puslapyje, išsamus prekės aprašymas, aiškus įsigijimo procesas, patogus atsiskaitymo ir pristatymo būdas, malonus klientų aptarnavimo specialistų bendravimas ir kt.

 

Svarbu ne tik kokybė, bet ir įvairovė

G. Vilkei pritaria „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros direktorius Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius. Pasak jo, jei prieš keletą metų dar buvo įprasta, kad gavėjas prisitaiko prie siuntų bendrovės, tai dabar situacija apsivertė aukštyn kojomis – siuntų bendrovės diegdamos naujus technologinius sprendimus taikosi prie gavėjo.

Pašnekovo teigimu, tyrimai rodo, kad nežinojimas, kada gaus pirkinį, Lietuvoje yra trečias pagal svarbą trikdis perkant internetu. 91 proc. šalies pirkėjų teigia, kad galimybė rinktis, kur bus pristatyta siunta, skatina apsipirkti tai pasiūliusioje parduotuvėje. O pristatymo problemos yra antra pagal svarbą priežastis, dėl kurios lietuviai nustoja pirkę užsienio internetinėse parduotuvėse.

„Žmogui reikia galimybės pasirinkti, kada ir kur jam bus pristatyta siunta, o vėliau šiuos nustatymus koreguoti. Jį reikia nuolat informuoti apie pristatymo eigą, siūlyti galimybę atsiskaityti jam patogiu būdu atsiimant prekes ir t. t.

Žinoma, siūlant vis daugiau, vis įvairesnių bei individualizuotų paslaugų, tenka daugiau investuoti. Tai padidina ir bendrą paslaugų kainą, tačiau vis reiklesni ir išrankesni pirkėjai linkę mokėti, jeigu žino, kad paslauga bus kokybiška ir atitinkanti jų poreikius“, – pasakoja G. Bilevičius.

 

Parduotuvės įvaizdį kuria ir siuntų bendrovė

„Nėra visiems patogaus pristatymo būdo, todėl įvairovė būtina. Perkant sunkesnes ar didesnes prekes, klientams patogu jas gauti į namus, smulkesnes prekes, daliai klientų patogu atsiimti bet kuriuo paros metu iš greta namų esančio siuntų taško ar terminalo. Taupantiems laiką patogu prekes gauti tiesiai į darbovietę. Yra klientų, kurie nori prekes atsiimti patys ir, prieš atsiskaitydami, jas apžiūrėti“, – teigia G. Vilkė.

Pigu.lt atstovės teigimu, prekės atidavimo metu ypač svarbų vaidmenį atlieka kurjeriai, nes jų malonus bendravimas, paslaugumas bei sklandus prekės pristatymas kuria ne tik siuntų bendrovės, bet ir parduotuvės įvaizdį, kadangi vartotojas prekės įsigijimą ir jos pristatymą laiko viena bendra patirtimi. Ir kuo ji bus geresnė, tuo klientas bus labiau linkęs ją kartoti. Tuo metu lūkesčiai atsiimant prekes iš siuntų terminalų kiek mažesni, nes žmonės patys pasirenka jiems patogią vietą, o atsiėmimo laikas nėra ribojamas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,