Mano Gargždai



Agluonėnuose veikė jaunųjų perdirbėjų stovykla

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Liepos 28 d. Agluonėnų seniūnijos bendruomenės nario Sauliaus Norkaičio iniciatyva jo sodyboje buvo organizuota vienos dienos „Jaunųjų perdirbėjų“ stovykla vaikams.

 

Tai jau ketvirtoji tokia stovykla. Ankstesniais metais vyko demontuotojų, automobilių ardytojų, rūšiuotojų stovyklos. Jų tikslas – atskleisti vaikams gamtos svarbą ir reikšmę žmonių gyvenime, formuojant atsakingus piliečius, siekiančius išsaugoti švarią ir gražią aplinką, skatinti rūšiuoti buitines atliekas.

Savaitę prieš stovyklą vyko akcija, kurios metu gyventojai buvo raginami atsikratyti nereikalingo metalo laužo, buitinių elektros prietaisų. Gautos lėšos (235 eurai) už pristatytas antrines žaliavas panaudotos stovyklos dalyvių maitinimui, liemenėms, rašikliams ir kitoms reikmėms.

Stovyklautojai aplankė Dumpių mechaninio rūšiavimo gamyklą, išklausė informaciją apie atliekas ir jų rūšiavimą, savo akimis pamatė, kaip vyksta šis procesas. Grįžę į stovyklą ir papietavę susitiko su Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 lengvosios pėstininkų kuopos atstovais, sužinojo apie jų veiklą, turėjo galimybę susipažinti su ginklais, pasimatuoti kareivišką šalmą ar liemenę, išsidažyti veidą maskuojančiomis spalvomis, pašaudyti į taikinius.

Vėliau darbas vyko lauko sąlygomis įrengtoje klasėje, dirbtuvėse, senovinių ir dabartinių buities prietaisų ekspozicijoje, išklausyta teorinė ir atlikta praktinė veikla.

Stovykloje dalyvavo 29 asmenys iš Agluonėnų, Vilkyčių, Trušelių, Butkų, Klaipėdos, Kauno ir Jurbarko. Visiems dalyviams įteikti pažymėjimai.

„Jaunųjų perdirbėjų“ stovykla – vienas iš gražių ir prasmingų dovanų Lietuvai artėjančio Valstybės atkūrimo 100-mečio proga.

Agluonėnų seniūnija nuoširdžiai dėkoja S. Norkaičiui, jo šeimos nariams ir artimiesiems, Agluonėnų pagrindinei mokyklai, bendruomenės pirmininkei A. Žilienei, A. Žukienei, prisidėjusiems prie stovyklos organizavimo, o taip pat gyventojams, atidavusiems antrines žaliavas.

 

Akimirkos iš stovyklos – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,