Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sveikatos festivalio įžanga – Priekulėje (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gyventojai susidomėję klausėsi I. Bakėjaus paskaitos. S. Ulvikienės nuotr. Gyventojai susidomėję klausėsi I. Bakėjaus paskaitos. S. Ulvikienės nuotr.

Šeštadienio rytą patys aktyviausi ir sveika gyvensena besidomintys gyventojai, nepaisydami grėsmingų debesų, būrėsi Priekulės Vingio parke, kur suorganizuotas sveikatos festivalis „Tu gali“. Didesnis sveikuolių renginys Klaipėdos rajono gyventojų tradiciškai lauks paskutinį vasaros savaitgalį – rugpjūčio 26 d., Gargždų miesto stadione.

 

Renginio organizatorė, Kisinių kaimo bendruomenės pirmininkė Saulė Surplytė, festivalį rengianti jau trečius metus, pirmą kartą visus sveikuolius subūrė ir Priekulėje. Praturtinti mažosios kultūros sostinės renginių programą sveikatingumo renginiu ją pakvietė aktyvūs priekuliškiai. Organizatorė pasidžiaugė, kad renginys pavyko net geriau nei planuota, o oras, nors ir nelepino, bet nenuvylė – lietaus pavyko išvengti.

Nuo 11 val. ryto motyvuojančią paskaitą apie sveiką gyvenseną, gyvenimo pamokas, atsisakant cukraus, alkoholio ir kitų žalingų įpročių, pradėjo Lietuvoje gerai žinomas sertifikuotas „Insanity“ treneris, vienas iš „MyHero!“ sporto bendruomenės, jungiančios daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, įkūrėjų Ignas Bakėjus. Jis susirinkusiuosius pakvietė ir į bendrą treniruotę.

Vėliau žiniomis apie subalansuotą mitybą visai šeimai dalinosi žinoma mitybos specialistė, knygos „Balansas“ bendraautorė Vaida Kurpienė, atsikračiusi net 24 kg. Teisingai atlikti fizinius pratimus netraumuojant savęs ir pagelbėti sau esant stuburo problemoms mokė kineziterapeutė Karolina Krapavickaitė.

Visuomenės sveikatos biuro palapinėje buvo galima sužinoti savo kūno sudėties analizę (kūno riebalų, raumenų, skysčių ir mineralų kiekius organizme, biologinį amžių) mitybos, sveikos gyvensenos, ligų prevencijos klausimais konsultavo specialistai. Priekulės pirminės sveikatos priežiūros centro atstovai kvietė pasimatuoti kraujospūdį, suteikė kitos naudingos informacijos apie sveikatą.

Pirmosios pagalbos teikimo varžytuvėse pirmąją vietą užėmė „Priekulės ainiai“ komanda.

Susirinkusieji neliko alkani – „Svarainiuko“ ir „Brožių virtuvės“ palapinėse buvo galima paragauti įvairių patiekalų, pavyzdžiui, sveikuoliško plovo ar vegetariškų pyragėlių – samosų. Priekulės bendruomenės atstovai vaišino sausainiais ir „kafija“ – vietiniu Mažosios Lietuvos gėrimu iš cikorijų.

Po paskaitų ir treniruočių atsipalaiduoti kvietė gongų terapija, kurią vedė Linas Švirinas.

 

Pirmosios pagalbos teikimo varžytuvių nugalėtojai –  „Priekulės ainiai" komanda. „Priekulės ainiai" nuotr.

 

Daugiau nuotraukų rasite ČIA.

Sveikatos festivalio Gargžduose programą rasite ČIA.

 

Akimirkos iš festivalio Priekulėje – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,