Mano Gargždai



Klaipėdos rajono savivaldybės delegacija lankėsi Gruzijoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Meras Vaclovas Dačkauskas ir Klaipėdos rajono delegacija su Akhemtos savivaldybės ir Kahketi regiono gubernijos atstovais. Klaipėdos r. sav. nuotr. Meras Vaclovas Dačkauskas ir Klaipėdos rajono delegacija su Akhemtos savivaldybės ir Kahketi regiono gubernijos atstovais. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Rugpjūčio 3–5 d. Klaipėdos rajono savivaldybės delegacija, vadovaujama mero Vaclovo Dačkausko, lankėsi Akhmetos savivaldybėje (Gruzija), su kuria 2016 m. pasirašytas ketinimų protokolas dėl bendradarbiavimo turizmo, socialinėje, kultūros, švietimo, viešojo administravimo, sporto ir aplinkos apsaugos srityse.

 

Vizito metu aptarti tolimesnio bendradarbiavimo bei finansinės paramos, kurią Klaipėdos rajono savivaldybės taryba skyrė Akhmetos savivaldybei, panaudojimo klausimai. Už skirtą finansinę paramą Akhmetos savivaldybė planuotų kapitališkai suremontuoti vieną šiuo metu dėl didžiulio lėšų stygiaus apleistą Sakobiano gyvenvietės mokyklos pastatą ir įrengti jame papildomą klasę bei patalpas neformaliojo ugdymo veikloms vykdyti.

2016 m. Klaipėdos rajono savivaldybė kartu su Akhmetos savivaldybe įgyvendino Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos iš dalies remtą projektą, pagal kurį Akhmetos savivaldybės darbuotojams bei turizmo verslo atstovams buvo organizuoti mokymai apie turizmo politikos planavimą bei įgyvendinimą. Jie susipažino su mūsų savivaldybės turizmo politika, buvo parengta pirmoji Akhmetos savivaldybės turizmo rinkodaros strategija. Praėjusią savaitę įvykusio vizito metu Akhmetos savivaldybės atstovai išreiškė pageidavimą toliau bendradarbiauti turizmo srityje, tiek perimant  mūsų turimą patirtį šioje srityje, tiek įgyvendinant veiklas, kurios paskatintų turistų mainus tarp abiejų šalių. Ši tema (ypač šiuolaikiška turizmo rinkodara ir turistų poreikiams pritaikyta infrastruktūra bei paslaugos) jiems yra ypatinga aktuali, kadangi Gruzijoje paskutiniais metais sparčiai auga turistų skaičius, o nemaža jų dalis atvyksta ir į Kakheti regioną, kuriam priklauso Akhmetos savivaldybė. Taip pat Klaipėdos rajono savivaldybės delegacijos atstovams buvo sudarytos galimybės susipažinti ir su pora išskirtinų Kakheti regiono turizmo objektų – Alaverdi vienuolyno kompleksu bei jo vykdoma ekonomine veikla, siekiant išlaikyti patį vienuolyną, bei visos Gruzijos pasididžiavimu – Tusheti nacionaliniu parku. Lankantis jame Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai buvo paprašyti duoti interviu vienai iš nacionalinių Gruzijos televizijų apie tai, kaip lietuviai vertina Gruzijos turizmo išteklius.

Susitikimo metu Akhmetos savivaldybė išreiškė norą, kad kartu būtų ieškoma galimybių ir toliau dalintis Klaipėdos rajono savivaldybės ir Lietuvos turima patirtimi stiprinant vietos bendruomenes (2013 m. Akhmetos savivaldybės atstovai dalyvavo Klaipėdos rajono ir Plungės rajono savivaldybių organizuotuose mokymuose šia tema, skirtuose Kakheti ir Kvemo Kartli regionų savivaldybėms).

Vizito Akhmetos savivaldybėje metu į abiejų savivaldybių atstovų susitikimą atvyko ir Kakheti regiono gubernatorius kartu su savo komanda. Su juo diskutuota regionų plėtros klausimais, pristatytos mūsų rajono aktualijos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,