Mano Gargždai



Pratęsta bendradarbiavimo sutartis su Savanorių pajėgomis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Meras Vaclovas Dačkauskas ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas majoras Mindaugas Stackevičius. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Meras Vaclovas Dačkauskas ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas majoras Mindaugas Stackevičius. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Šį antradienį Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas pasirašė bendradarbiavimo sutarties pratęsimą su Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadu majoru Mindaugu Stackevičiumi. Sutartis buvo pasirašyta 2014 m. ir pratęsiama jau trečiąjį kartą. Susitikime dalyvavo mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vida Matulaitytė ir Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 kuopos vadas kapitonas Gintautas Razma.

 

Prisistatydamas naujasis Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas M. Stackevičius sakė, kad karinėse pajėgose jis nuo 1995 m.

„Nors savanoriškose pajėgose tik 10 proc. profesionalūs kariai, o 90 proc. savanoriai, tačiau jų reikšmė vis auga, o jaunimas vis labiau įsitraukia. Artimiausi mano planai – apvažiuoti kuopas ir susipažinti su jų veikla“, − sakė karininkas.

Meras V. Dačkauskas dėkojo kariams už aktyvų dalyvavimą rajono renginiuose, už jaunosios kartos ugdymą, dalyvavimą rengiant jaunuosius šaulius.

„Manome, kad laikas sutartį pasirašyti neterminuotai, nes jau įsitikinome, kad bendradarbiauti būtina, stiprinant teigiamą visuomenės požiūrį į kariuomenę ir patriotiška dvasia ugdant jaunąją kartą“, − pabrėžė meras.

Šiuo metu oficiali jaunųjų šaulių kuopa, globojama Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 kuopos, veikia Priekulėje, planuojama ir Gargžduose.

Pasak G. Razmos, jaunimas noriai įsitraukia į jaunųjų šaulių veiklą, dalyvauja stovyklose ir pratybose. Einama ta kryptimi, kad šauliai taptų savanoriškųjų kariuomenės pajėgų dalimi.

Susitikime aptarti pastato, kuris jau iš dalies perduotas rinktinės reikmėms, perdavimo reikalai. „Džiaugiamės bendradarbiavimu su čia pat įsikūrusia atvira jaunimo erdve, − atėjus vadovauti naujai vadovei Inesai Gaudutytei, tikimės dar daugiau įtraukiančių jaunimą puikių bendrų veiklų“, − sakė G. Razma.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 171 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,