Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jau galima registruotis į „UNITED“ užsienio kalbų pamokas Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
„UNITED“ mokytojų komanda: Vilma Petkienė, Vilma Žvinklienė ir Diana Butkutė. Gerdos Muldarytės nuotr. „UNITED“ mokytojų komanda: Vilma Petkienė, Vilma Žvinklienė ir Diana Butkutė. Gerdos Muldarytės nuotr.

Jau šį rudenį Gargžduose (Vingio g. 2) erdviose patalpose įsikūrusi „UNITED“ mokytojų komanda visus norinčius pakvies mokytis anglų ir ispanų, rusų, vokiečių ar kitų pageidaujamų kalbų. Tobulinti užsienio kalbų žinias ar mokytis pradmenų galės ir vaikai, ir suaugę, mat pamokos skirstomos pagal gebėjimo lygius. Dėstys nemažą patirtį turintys savo srities profesionalai – anglų kalbos mokytojos Diana Butkutė ir Vilma Žvinklienė, anglų ir rusų kalbos mokytoja Vilma Petkienė. Ispanų kalbos mokys išeivis iš Kolumbijos Aleksas Kulvietis.

 

Netradiciniai anglų kalbos užsiėmimai vasarą – sėkmingi

Šią vasarą vaikai turėjo galimybę dalyvauti „UNITED“ mokytojų rengtuose anglų kalbos užsiėmimuose. Buvo organizuotos trys pamainos, kur anglų kalbos per žaidimus ir kūrybines užduotis mokėsi daugiau kaip 60 vaikų iš Gargždų, Dovilų, Vėžaičių ir Šilalės.

Viena iš veiklos organizatorių D. Butkutė, pasakojo, kad jos praėjo sėkmingai, vaikams labai patiko, o iš tėvų sulaukta tik pagyrimų: „Veikla, kurią pasiūlėme, tikrai pasiteisino. Vaikams buvo smagi kitokia mokymosi forma, mokytojos turėjo pasiruošusios daug nestandartinių priemonių, pavyzdžiui, žodžių kubus, vaikai ant smėlio rašė žodžius.“

Užsiėmimuose vaikai anglų kalbos mokėsi pagal CLIL metodiką (integruotas dalyko ir užsienio kalbos mokymas), pasitelkiant biologiją, geografiją, dailę, muziką ir kt. Po pamokų, antroje dienos pusėje, dalyvių laukdavo vis kitoks edukacinis užsiėmimas: orientacinės varžybos (miesto ralis), linksmosios estafetės, ekskursija, aplankytas Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras, Gargždų krašto muziejus. Taip pat buvo siūlomi kūrybiniai užsiėmimai: fondiu, „tinginio“ gaminimas, draugystės juostelių pynimas, sagių gamyba, piešimas ant akmenėlių, raktų pakabukų, skirtukų gamyba – kasdien vis kitokia veikla.

Paklausta, kas jos manymu, lėmė stovyklos sėkmę, D. Butkutė paminėjo netradicinį mokymo būdą, veiklų įvairovę, pozityvų mikroklimatą ir tolerantišką bendravimą.

 

Mokys įvairių kalbų

„UNITED“ mokytojos nuo rudens visiems pageidaujantiems siūlys mokytis kalbų nedidelėse grupėse arba individualiai. Populiariausia kalba, pasak D. Butkutės, – anglų, bet atsiranda poreikis ir ispanų, rusų, vokiečių, italų, norvegų kalbų kursų: „Praėjusiais metais turėjome ir šiemet siūlysime ispanų kalbos kursus. Mūsų komandoje dirba išeivis iš Kolumbijos A. Kulvietis, jis Klaipėdos universitete dėsto ispanų kalbą. Planuojame pasikviesti Klaipėdoje gyvenantį britą, kuris dalyvaus kartą per savaitę organizuojamuose debatuose. Esant poreikiui prie komandos galėtų prisijungti italas Klaipėdos universiteto dėstytojas Flaviano Berlaina.“

D. Butkutė specializuojasi IELTS, CAE ir anglų kalbos valstybinių egzaminų ruošimui, tad dažniausiai dirba su vyresnių klasių moksleiviais, taip pat organizuoja CALLAN metodo užsiėmimus suaugusiems, kurie paremti klausimų ir atsakymų principu bei nuolatiniu kartojimu. Šis metodas padeda išmokti anglų kalbos sakinio konstrukcijų.

V. Žvinklienė ir V. Petkienė dirba su įvairaus amžiaus mokiniais ir suaugusiais. Mokinių grupės (3–6 mokiniai) mokosi pagal parengtą 3 metų programą, kurios viena iš kertinių metodikų yra CLIL. „UNITED“ pamokos grupėse išsiskiria kūrybiškais ir netradiciniais metodais. Mokytojos pačios rengia netradicines metodines priemones.

„UNITED“ mokytojų grupė per pamokas orientuojasi į šnekamosios kalbos ugdymą, o individualių užsiėmimų metu suaugusieji ir mokiniai gilina anglų kalbos gramatikos, rašymo ir kitų kalbinių sričių įgūdžius.

„Praėjusiais metais daugiausiai turėjome 2–7 klasių mokinių, besimokančių anglų kalbos – net 8 grupes. Mokėme individualiai 7–9 klasių mokinius ir abiturientus ruošėme egzaminams“, – sakė D. Butkutė, pasidžiaugusi, kad dešimties pamokas lankiusių abiturientų egzamino išlaikymo vidurkis – 80 balų.

Pašnekovė pasakojo, kad pastaruoju metu ateina verslo ir kitų sričių žmonių, kuriems būtina tobula anglų kalba. Suaugusieji dažniau mokosi individualiai, nes jų mokėjimo lygiai labai skirtingi. Vėliau mokytojos jiems pasiūlo prisijungti prie grupės, kad galėtų diskutuoti, rengiami debatai. Taip pat mokytis vis dažniau atvyksta ir vyresnio amžiaus žmonės, kuriuos anot pašnekovės, paskatina mišrių šeimų kūrimasis.

„Siekiame, kad žmonės kuo daugiau kalbėtų, nes, pavyzdžiui, vaikai mokyklose įgyja žinių, bet negeba jų naudoti praktiškai“, – teigė anglų kalbos specialistė.

 

Svarbiausia – kartojimas

Pašnekovė mano, kad mokantis kalbų svarbiausia – nuolatinis kartojimas ir motyvacija. Svarbu ir praktika – dažnas kalbos vartojimas tobulina šnekamąją kalbą. Greičiau išmokti užsienio kalbų, anot jos, padeda savarankiškas darbas namie ir sistemingas pamokų lankymas.

„Pastebime, kad greičiau išmoksta tie vaikai, kurie yra motyvuoti bei nuosekliai lanko, nepraleidžia pamokų, jų rezultatai būna geresni“, – atviravo D. Butkutė.

Kaip dažnai reikėtų lankyti pamokas, pasak mokytojos, priklauso nuo žmogaus turimų žinių, pasiruošimo: „Geriausia rinktis intensyvų mokymosi kursą, pavyzdžiui, 3–4 mėnesius po 2–3 kartus per savaitę“.

 

„UNITED“ mokytojų grupė nuo rugsėjo 18 dienos kviečia mokytis įvairių užsienio kalbų mokinius ir suaugusius.

Organizuojami anglų kalbos užsiėmimai grupėse 2–4, 5–8, 9–10 klasių mokiniams, individualūs arba porose 11–12 klasių mokinių užsiėmimai, ruošiantis valstybiniam anglų kalbos egzaminui, formuojama grupė besirengiantiems laikyti  IELTS arba CAE egzaminus.

Renkamos pradedančiųjų ir pažengusiųjų grupės mokytis ispanų, taip pat vokiečių ir rusų kalbų. Pradedančiųjų grupė – norintiems mokytis italų kalbos.

Tiek mokiniams, tiek suaugusiems yra galimybė įvairių kalbų mokytis individualiai.

Mokymai vyksta nedidelėse grupėse (3–6 mokiniai) nuo 15.00 iki 21.00 val. šiokiadieniais ir nuo 10.00 iki 15.00 val. šeštadieniais, Gargžduose, Vingio g. 2, „UNITED“ patalpose.

Registracija vyksta iki rugsėjo 14 dienos telefonu 8 698 49 752. Skambinti po 15.00 val.

 

Daugiau informacijos – feisbuko paskyroje „Kalbų mokykla“ arba internetiniame tinklalapyje https://sekmemokykloje.wixsite.com/united

 

Akimirkos iš vasaros užsiėmimų ir pamokų – „UNITED" ir Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,