Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Svajonė“ į šokių sūkurį įtrauks ir vaikus, ir suaugusiuosius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Artėjantis ruduo – ne tik naujų mokslo metų, bet ir naujų veiklų pradžia. Jau ketvirtą sezoną Gargžduose veikianti šokių studija „Svajonė“ nuo rugsėjo pradžios šokių pagrindų kviečia mokytis tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Solo latino ir porinių pramoginių šokių suaugusiems pirmoji pažintinė pamoka vyks rugsėjo 6 d. 19 val. „Lijo“ konferencijų salėje. Sportinius šokius norintiems lankyti vaikams pamoka numatyta rugsėjo 7 d. 18 val. „Minijos“ progimnazijos aktų salėje.

 

Mokys ir mažuosius

Kaip pasakojo šios mokyklos treneris, buvęs sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ šokėjas ir kapitonas Alvydas Soraka, šiemet Gargžduose bus renkamos kelios norinčių šokti vaikų grupės. Naujiena – į pamokas kviečiami ir mažieji – 4–5 metų vaikai. Taip pat renkamos 6–7 metų bei 8 ir vyresnių vaikų grupės. Pernai Gargžduose sportinių šokių mokėsi apie 25-ių 6–8 metų vaikų grupė, kurie treniruotes galės tęsti ir šiemet.

Šokių specialistas atkreipė dėmesį, kad parengiamoji grupė pagal sportinių šokių programą į treniruotes kvies du kartus per savaitę. Pasak mokytojo, šokis lavina vaikų ir paauglių sveiką laikyseną, koordinaciją, lankstumą, ištvermę, be to treniruočių metu lavinamas vaikų muzikalumas, kūrybiškumas, dėmesio koncentracija.

„Šokis yra ir sportas, ir menas – čia lavinamas ne tik kūnas, bet ir graži, savarankiška asmenybė. Treniruočių tikslas yra suteikti vaikams teisingus standartinių, Lotynų Amerikos, ritminių šokių pagrindus, vaikai taip pat išmoksta laisvai judėti, valdyti kūną, įgyja pasitikėjimo savimi. Svarbus šokių studijos „Svajonė“ mokymo metodikos momentas yra tas, kad šokdami vaikai patirtų teigiamas emocijas, džiaugtųsi šokiu, renginiais, varžybomis, kelionėmis, įgytų jiems naujų patirčių“, – šokio naudą vardijo pašnekovas.

Norintiesiems bus sudaromos visos galimybės dalyvauti konkursuose. Tai, anot trenerio, veikia kaip puiki motyvacinė priemonė.

„Žinoma, 4 metų vaikams viskas vyks labiau žaidybine forma ir konkursuose dalyvauti dar nereikės, o vyresniuosius ruošime rimtam sportinių šokių pasirengimui, kad po pusmečio galėtų dalyvauti konkursuose, varžybose“, – sakė profesionalus šokių mokytojas.

 

 Šokių paslaptis atskleidžia šokių mokytojai Ineta Sair ir Alvydas Soraka.

 

Suaugusiesiems – ir poriniai, ir solo latino

Tradiciškai šokių studija „Svajonė“ suaugusiuosius kvies mokytis ir poromis, ir po vieną – renkamos porinių klasikinių bei lotynų ir solo latino šokių grupės. Norintieji galės išmokti sambos, čia čia čia, rumbos, tango, valso, fokstroto pagrindų. Amžius neribojamas, o profesionalūs treneriai įsitikinę, kad žingsneliai išmokstami kiekvienam.

„Šokių studijos tikslas – išmokyti šokti savo malonumui, vakarėliuose, šventėse“, – prasmingai praleisti laisvalaikį kvietė A. Soraka.

Nuo praėjusių metų Klaipėdoje yra rengiamos šeštadieninės argentinietiško tango pamokos. Jas veda profesionalūs argentinietiško tango specialistai. Pasak A. Sorakos, šias savaitgalines dviejų akademinių valandų pamokas itin pamėgo viso Vakarų Lietuvos regiono gyventojai, yra šokėjų, atvykstančių net iš Liepojos. Besimokantieji taip pat turi galimybę išmoktus žingsnelius išbandyti milongos šokių vakaruose, kuriuos viena šokių studija kartą per mėnesį organizuoja Klaipėdoje.

Šokių mokytojas atviravo, kad yra gargždiškių tebelankančių pamokas nuo pirmojo sezono, jie vyksta šokti į Klaipėdą, aktyviai dalyvauja ir šokių vakaruose.

„Kviečiame ir visus tuos, kurie kažkada bandė lankyti šokių pamokas, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių jas nutraukė“, – ateiti ragino A. Soraka, pridurdamas, kad, jeigu bus pakankamai norinčiųjų, bus formuojama ir pažengusiųjų grupė.

Vienoje grupėje turėtų būti ne mažiau nei 10 žmonių.

 

Daugiau informacijos ir išankstinė registracija tel. 8 698 15 711 arba www.sokiustudija.lt

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,