Logo
 Spausdinti šį puslapį

Drevernos apylinkėmis galbūt grožėsimės ir iš paukščio skrydžio

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Aptartas projekto „Drevernos rekreacinio patrauklumo didinimas“ įgyvendinimas. S.Gulbino nuotr. Aptartas projekto „Drevernos rekreacinio patrauklumo didinimas“ įgyvendinimas. S.Gulbino nuotr.

Gargždų krašto muziejus įgyvendina projektą, pagal kurį planuojama Drevernos kaime pastatyti apžvalgos bokštą. Nuo jo atsivertų unikalūs gamtos vaizdai – šalia upės įsikūręs senas žvejų kaimas, Kuršių marios.

 

Taptų traukos centru

„Siekiant vystyti Drevernos kaimo turistinį potencialą, patrauklų įvaizdį bei plėtoti turizmo ir rekreacijos paslaugų kompleksą, būtina kurti ir tvarkyti viešąją infrastruktūrą. Apžvalgos bokštas būtų vienas iš traukos centrų, kuris padėtų pažinti apylinkes“, – sakė pasitarimą dėl projekto inicijavęs Savivaldybės vicemeras Kęstutis Cirtautas.

Panašus bokštas įrengtas Salantų regioniniame parke, kurį jau apžiūrėjo Savivaldybės bei muziejaus atstovai. „Nuo Kalnalio gyvenvietės Kretingos rajone esančios apžvalgos bokšto aikštelės galima grožėtis Salanto upės slėnio panorama, į dangų besistiebiančiais Salantų bažnyčios bokštais, sutvarkytu Imbarės piliakalniu“, – kalbėjo mero pavaduotojas K. Cirtautas. Šis metalinių konstrukcijų bokštas, Salantų regioninio parko direkcijos iniciatyva pastatytas 2006 m., yra 15 m aukščio – mat toks statinys traktuojamas kaip nesudėtingos konstrukcijos, jam taikomi paprastesni reikalavimai ir yra mažesni statybos kaštai.

 

Turėtų prisidėti ir Savivaldybė

Pasitarime, kuriame dalyvavo Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Buivydas, Strateginio planavimo ir investicijų, Architektūros ir urbanistikos skyrių specialistai bei Gargždų krašto muziejaus darbuotojos buvo aptartas projekto „Drevernos rekreacinio patrauklumo didinimas“ įgyvendinimas.

„Šiemet pasirašėme vietos veiklos projekto vykdymo sutartį su Žuvininkystės regiono vietos veiklos grupe „Klaipėdos rajono iniciatyvos“. Projektui iš Europos žuvininkystės fondo, Lietuvos valstybės biudžeto, Žemės ūkio ministerijos bendrųjų valstybės biudžeto asignavimų būtų skirta 64 822 Lt. Tačiau šios sumos neužtenka. Jau skelbėme du viešųjų pirkimų konkursus, paaiškėjo, kad metalinių konstrukcijų apie 15 m aukščio bokšto statybos sąmata gali siekti 130 tūkst. Lt, o gal ir daugiau“, – informavo muziejaus direktorė Sigita Bučnytė. Dėl trūkstamų lėšų Savivaldybės vadovai naujaisiais metais pasiūlė kreiptis į Savivaldybės tarybą ir prašyti prisidėti prie projekto finansavimo. 

 

Klaipėdos rajono savivaldybės fotografijos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,