Mano Gargždai



Monika Linkytė: „Mane į priekį veda gerbėjų palaikymas“

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Monika Linkytė. alfa.lt nuotr. Monika Linkytė. alfa.lt nuotr.

Lietuvos muzikos scenoje vis dažniau girdima ir matoma Monika Linkytė. Dainininkė šiuo metu kaip ant bangos – savaitgalį pateko tarp keturių stipriausių muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ dalyvių, taip pat toliau tęs pasirodymą „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje. Gargždiškiai pelnytai gali didžiuotis, kad šioji žvaigždė yra kilusi būtent iš šio miesto. Su jaunąją dainininke, kurios balsas žavi visą šalį, kalbėjosi portalas manogargzdai.lt

 

Monika, papasakokite šiek tiek apie save – kur prabėgo Jūsų vaikystė, kur mokėtės, kur gyvenate ir ką veikiate dabar?

Esu gimusi Šilutėje, tačiau nuo penkerių metų gyvenau Gargžduose. Čia užaugau, todėl Gargždus laikau savo gimtuoju miestu. Šiuo metu gyvenu Vilniuje, mokausi Vilniaus universitete Teisės fakultete.

 

Kaip ir kodėl pasirinkote muzikinį kelią?

Manau, jog tai atsitiko tiesiog natūraliai. Pradėjau lankyti ansamblį „Svirplys”, vėliau, sulaukusi paskatinimų, pradėjau mokytis pas įvairius mokytojus muzikinio suvokimo, įvairių vokalo subtilybių. Dalyvavau ne viename tarptautiniame ir nacionaliniame konkurse, daugelyje jų lydėjo pavydėtina sėkmė. Didžioji scena atėjo į mano gyvenimą savaime. Juk Šventasis Raštas mus moko - belsk ir bus atidaryta.

 

Ar turite muzikos, gyvenimo idealų? Kas Jus įkvepia darbui – vis dėlto sunkiam, juk reikia kurti, repetuoti, koncertuoti, bendrauti su publika.

Be abejonės, tikrai turiu tam tikrų idealų. Mane be galo žavi užsienio atlikėjos – Beyonce, Alicia Keys, neįtikėtinos Ella Fidzgerald improvizacijos, Erica Badu, Esperanza Spalding ir taip toliau. Didžiausią įtaką man daro Beyonce, kartais tiesiog visą dieną galiu praleisti žiūrėdama įvairius video iš jos koncertų, kuriuose bandau atrasti įvairių patarimų sau, kaip reikia elgtis scenoje, bendrauti su publika. Man taip pat labai reikšmingas ir bendradarbiavimas su Linu Adomaičiu, Rosita Čivilyte, kurie yra mano muzikinio kelio mokytojai. Džiaugiuosi, jog savo patarimais yra pasidalinusi ir Rūta Ščiogolevaitė, Inga Jankausaitė ir daugelis kitų gerai žinomų Lietuvos žmonių, padedančių man eiti tolyn ir augti kaip atlikėjai.

 

Ar turite vizijų, svajonių, su kokiais atlikėjais (Lietuvos, užsienio) norėtumėte pasirodyti scenoje, įrašyti bendrą darbą?

Manau, jog kartais svajones, kurios nori, kad tikrai išsipildytų, reikia pasilikti sau. Todėl šį kartą taip ir padarysiu.

 

Nebe pirmą kartą dalyvaujate „Eurovizijos“ atrankoje, patekote į „Lietuvos balso“ finalą. Esate užsispyrusi, turite profesinės veiklos planą, užsibrėžtų tikslų?

Manau, jog kiekvienas, dalyvaudamas tam tikruose projektuose, kaip ir kiekviename darbe, išsikelia sau įvairių tikslų. Mano didžiausias tikslas yra gerai pasirodyti, rinkti savo klausytojų ratą ir jį plėsti. Jei nebus tų, kas palaiko, klauso tavo muzikos, prasmės būti scenoje nebus. Todėl jie ir yra svarbiausia kiekvieno dainininko karjeros dalis.

 

Sakoma, kad Lietuvoje visi, jei neina į politiką, tai bent jau šoka ir dainuoja. Ar sunku įsitvirtinti muzikinėje Lietuvos padangėje, atrasti savo vietą?

Lietuva yra maža šalis, turinti daug žmonių, gebančių dainuoti, šokti, ar kitais įvairiausiais talentais stebinti vieni kitus. Tačiau norint būti didžiojoje scenoje, tu turi būti charizmatiškas, nes vien gerai dainuoti neužteks. Tuo labiau, kad kiekvienam naujai bandančiam prasiveržti atlikėjui reikia nepamiršti, jog jau įsivirtinę dainininkai anaiptol nelaukia jų išskėtę rankas. Konkurencija tikrai yra. Visgi manau, kad kiekvienas, jei yra to vertas, atranda savo vietą po saule.

 

Kokia Jūsų nuomonė apie Lietuvos pop muzikos sceną: ko joje daugiau – talento, kūrybiškumo, grožio, skandalų? O galbūt scena vien tik su talentais, tačiau be pikantiškumo, dažno lengvumo būtų nuobodi?

Mano nuomone, mūsų pop kultūra yra tokia, kokią mes ją patys kuriame, kokios reikalauja publika. Žmonės nori skandalų, nori aukų, kurias galėtų pulti, plakti piktais liežuviais, juos menkinti. Nežinau, kodėl taip yra, nes tai parodo mūsų tautos menkavertiškumo kompleksą. Užsienietiškoji pop scena taip pat neegzistuoja be blizgučių, įvairių plastmasinių kai kurių atlikėjų kūno dalių, visgi ten tokių neigiamų emocijų, kurias kelia klausytojai, mažiau.

Pop kultūra yra tam, kad žmonės galėtų atsipalaiduoti ir pasigrožėti tuo, ką mato, girdi. Menas yra suderinti komerciškumą su talentu.

 

Turbūt siejate savo ateitį su muzika. Vis dėlto, jei nedainuotumėte scenoje, kokį kelią pasirinktumėte? Tėvai dažnai savo vaikams liepia pasirinkti „teisingą“, „normalią“ profesiją. Kaip buvo Jums – artimieji skatino dainuoti ar ragino pasirinkti taip vadinamą paklausią, perspektyvią specialybę?

Manau, jog apie mano ateities planus galima spręsti iš specialybės, kurią studijuoju. Tiek teisė, tiek muzika yra dalykai, kurių nė vieno nenoriu paleisti. Todėl, kol bus galimybės, stengsiuosi jiems skirti laiko, kantrybės, pastangų vienodai.

 

Dalyvaujate muzikiniame projekte, „Eurovizijos“ atrankose – kaip pailsite, ką veikiate laisvalaikiu?

Laisvalaikis...Nepamenu, kada paskutinį kartą buvau išėjusi šeštadienio vakarą į klubą ar ramiai pažiūrėjusi kokį filmą. Tačiau man patinka toks gyvenimo tempas. Kai nedainuoju - mokausi, kai nesimokau - dainuoju. Poilsis yra miegas, todėl stengiuosi miegui skirti 6-8 valandas per parą. Aišku, šiuo metu tai įgyvendinti gan sunku, bet jau tuoj baigsis „Lietuvos balsas”, po jo kitą dieną, spėju, nekelsiu kojos iš lovos.

 

Ar pasiilgstate savo gimtųjų vietų – ar dažnai grįžtate namo, ką mėgstate veikti grįžusi pas artimuosius, gal yra vietų, kurias būtinai aplankote?

Namo grįžti stengiuosi gan dažnai, o grįžusi laiką praleidžiu tiesiog su šeima. Bendravimas, būvimas kartu leidžia pasimiršti nuo viso šurmulio ir aktyvaus gyvenimo Vilniuje.

 

Tuoj sutiksime 2014-uosius. Ko palinkėtumėte savo gerbėjams, žiūrovams, kurie laukia Jūsų pasirodymų ir Jus palaiko?

Linkiu Naujųjų išvakarėse paimti lapą ir užrašyti, ką planuojate pakeisti, nuveikti ateinančiais metais. Aš taip darau jau antri metai. Labai smagu prie jau įvykdytų tikslų sudėlioti pliusiukus. Taip pat linkiu daugiau šypsotis, nes šypsena nugali visus pykčius. Noriu visiems gerbėjams labai labai padėkoti, nes jų palaikymas neleidžia sustoti, veda mane tolyn.

„Lietuvos balso“ superfinalas jau šį trečiadienį – sausio 1-ąją 19 val., tad nepamirškite palaikyti kraštietės.

Daugiau šioje kategorijoje: « Laikas kavai Gerų minčių diena »

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,