Mano Gargždai



Klaipėdos ir Tauragės regionai stiprina partnerystę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos ir Tauragės regionai svarsto galimybę vienyti regionų pajėgumus ir ateities iššūkius pasitikti kartu. Trečiadienį Šilalės rajono savivaldybėje Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas susitiko su regionų merais ir aptarė planuojamus regioninės politikos pokyčius bei vieningai sutarė dėl Klaipėdos ir Tauragės regionų partnerystės stiprinimo.

 

„Šiandien jau galima garsiai šnekėti, kad pokyčiai šalies regioninėje politikoje neišvengiami – mūsų užduotis tinkamai jiems pasiruošti ir drąsiai pasitikti permainas. Neturime kitų įtikinėti, kokie išskirtiniai ar patrauklūs esame, šiuo atveju, turime vienytis ir savo išskirtinumą bei stiprybes įrodyti tiems, kurie turi sprendimų priėmimo teisę“, – po susitikimo sakė Klaipėdos regiono plėtros tarybos pirmininkas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tauragės regiono vadovams buvo pristatyta Klaipėdos regiono savivaldybių bendradarbiavimo patirtis ir įdirbis siekiant regiono specializacijos. Susitikimo metu taip pat kalbėta apie nacionaliniame lygmenyje vykstančius procesus, formuojamą regionų pertvarkos viziją, aptartos Klaipėdos ir Tauragės regionų aktualijos, galimos regionų bendradarbiavimo perspektyvos. Susitikimo dalyviai vieningai sutarė, kad bendradarbiavimas neįmanomas be konstruktyvaus dialogo ir pasitikėjimo partneriais.

„Visos šalies savivaldos aktyviai seka informaciją ir stebi vykstančius procesus. Kiekvienas turime savo baimių ir ateities vizijų, tačiau šiandien svarbu pirmuosius žingsnius žengti patiems regionams. Juk kalbama apie mūsų regionų plėtrą ir tolimesnę ateitį, todėl patys turime tapti aktyviais proceso dalyviais ir daryti įtaką žaidimo taisyklėms“, – sakė Jonas Gudauskas, Tauragės regiono plėtros tarybos pirmininkas, Šilalės rajono meras.

Posėdžiavę Klaipėdos ir Tauragės regionų vadovai nusprendė ir toliau tęsti pradėtą dialogą, kviečiant prie jo jungtis ir kitus aplinkinius regionus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 628 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,