Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vakarietišką maisto kultūrą pajusti Klaipėdoje kvies naujas miesto virtuvės skveras

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
„Basil Lea Market“ vizualizacija „Basil Lea Market“ vizualizacija

Rugsėjo 8–10 d. Klaipėdoje vyks atviros lauko virtuvės renginys . Klaipėdos „Senojo turgaus“ aikštė taps erdve, sujungiančia tradicinį turgų bei vakarietišką gatvės maisto kultūrą jaunųjų artistų gyvos muzikos apsuptyje.

 

Kaip pasakojo renginio organizatorė, VšĮ „Vietos gamintojų gildija“ vadovė Elena Kundrotaitė, „Basil Lea Market“ yra įkvėptas Londono „Borough Market“ bei Pietų Afrikos Respublikos „The Old Bisquit Mill“ lauko prekyviečių, kuriose galima išbandyti įvairių kultūrų naminius patiekalus bei produktus ar įsigyti smulkiojo verslo rankų darbo gaminių.

„Tokia vieta kartu tampa kultūrine bei socialine erdve, kurioje gamintojai tiesiogiai su pirkėjais mielai dalinasi savo kulinarinėmis žiniomis ir patirtimi. Taip pat tai puiki erdvė pokalbiams su bendraminčiais bei pažintims su naujais žmonėmis“, – idėją pristatė organizatorė.

Vienas iš pagrindinių projekto tikslų yra skatinti smulkųjį verslą, tad renginio metu patiekalus gamins Klaipėdos regiono gamintojai: „Brožių virtuvė“, kviesianti paragauti tradicinių lietuviškų bulvių patiekalų; „Svarainiukas“ ir jo vegetariška virtuvė bei įvairių skonių blynelių autobusiukas, o taip pat „Achtung baby“, Klaipėdoje garsėjantys savo jūros gėrybėmis.

Organizatoriai įsitikinę, kad siūlomų patiekalų įvairovė patenkins apsilankiusiųjų skonius, o kaina taip pat negąsdins – nei vienas patiekalas nekainuos daugiau nei 5 Eur.

Klaipėdiečių ir miesto svečių, užsukusių į „Basil Lea Market“, lauks ne tik skanus maistas bet ir jaunieji muzikantai bei  atlikėjai. Penktadienį 18.15 val. planuojamas „Odės Klaipėdai“ atlikėjo Gyčio Šimelionio akustinis pasirodymas. Šeštadienį numatyta „Sveikatos mugė“, taip pat miestiečiai galės išsitirti savo geriamojo vandens kokybę. Sekmadienis bus skirtas šeimoms – veiks piešinių kampelis, vaikus linksmins „Linksmo lagamino“ personažai.

„Šiemet „Basil Lea Market“ truks tik 3 dienas, tai tarsi maža repeticija ir rinkos pažinimas, kiek Klaipėdos miestas prisijaukins šią socialinę-kultūrinę erdvę, tačiau tikimės, jog sėkmės atveju pavyktų šį projektą pakartoti kitais metais ir jis taptų nuolatiniu, ne tik sezoniniu projektu“, – tvirtino E. Kundrotaitė. Renginio metu organizatoriai lauks uostamiesčio gyventojų įžvalgų bei idėjų dėl tolimesnio „Basil Lea Market“ projekto vystymo. „Lauksime ir tų, kurie norėtų tapti šio komplekso dalimi, kurie galbūt nedrįsta pradėti dirbti sau, bet norėtų prisijungti prekiauti savo gamybos kokybiškais maisto produktais ar patiekalais. Svečiai renginio metu galės apžiūrėti ir potencialias savo darbo vietas,“ – tikino „Basil Lea Market“ projekto organizatorės.

Svarbu paminėti, jog „Basil Lea Market“ siekia būti socialiai atsakingas projektas. „Skatinome gamintojus patiekalų ruošimui įtraukti vietinių ūkininkų žaliavas, maisto tiekimui užsakėme organiškus vienkartinius indus, pagamintus iš kviečių sėlenų, taip pat renginio metu stovės rūšiavimo konteineriai“, – pridūrė projekto bendraautorė G. Valvonytė.

Renginys nemokamas, tikimasi, kad per tris dienas jį aplankys bent 2 tūkstančiai dalyvių. 

 

Visą informaciją apie renginį sekite feisbuke ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,