Mano Gargždai



Gargždų baidarininkams − Pasaulio čempionato bronza

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Šių metų rugsėjo 4–7 dienomis Pietermaritzburge (Pietų Afrikos Respublika) vyko baidarių ir kanojų irklavimo Pasaulio maratono meistrų taurės varžybos, kuriose dalyvavo ir Klaipėdos rajono atstovaiSigitas Bulovas, Aida Vilimienė ir Verneris Šermokas.

 

Pirmąją varžybų dieną buvo rungtyniaujama vienvietėmis valtimis. Vyrai, kurių amžius iki 55 metų, rungėsi 23 km nuotolio distancijoje su 5 perbėgimais, o moterims ir vyresniems vyrams virš 55 metų amžiaus pakako įveikti 19 km nuotolį su 4 perbėgimo ruožais. Vienviečių valčių 50−54 metų amžiaus vyrų grupėje startavusį Sigitą Bulovą ištiko nesėkmė – po susidūrimo su varžovu iš Didžiosios Britanijos jis buvo priverstas iš lenktynių pasitraukti ir nuotolio nebaigė. Kitas Lietuvos atstovas − Verneris Šermokas finišo liniją kirto 12-tas.

55−59 metų amžiaus moterų grupėje startavusi Aida Vilimienė užėmė 5-tą vietą.

Sėkmė Gargždų miesto atstovus lydėjo kitą dieną dviviečių valčių lenktynėse. Mišrių įgulų 50−54 metų amžiaus grupėje Sigitas Bulovas ir Aida Vilimienė užėmė trečią vietą. Nugalėjo Pietų Afrikos atstovai Robas ir Liz Hartai, antri – taip pat afrikiečiai Kim Peek ir Erikas Hildebrantas. Pažymėtina, kad šioje valčių klasėje Gargždų atstovai S. Bulovas ir A. Vilimienė 2015 metais Gyore (Vengrija) tapo nugalėtojais, o 2016 metais Brandenburge (Vokietija) iškovojo sidabro apdovanojimus.

Vyrų grupėje Verneris Šermokas, rungtyniaudamas poroje su ispanu Roberto Ortega, užėmė 10-tą vietą.

2018 metų Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo maratono čempionatas bus organizuojamas Portugalijoje, o 2019 metais – Kinijoje. Pagrindiniai sportininkų rėmėjai – Klaipėdos rajono savivaldybė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,