Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos universitetas dalyvauja nacionaliniame mokslo festivalyje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos universiteto nuotr. Klaipėdos universiteto nuotr.

Šią savaitę prasidėjo nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis „Žemė“ 2017. 2004 metais startavęs festivalis šiandien yra vienas didžiausių mokslo populiarinimo renginių šalyje, jo tikslas – paskatinti jaunimą, ypač moksleivius, domėtis mokslu, gal net pasirinkti mokslininko kelią.

 

„Erdvėlaivis „Žemė“ kiekvieną rugsėjį pritraukia daugiau nei 30 tūkst. dalyvių, kurie savo žinias gilina įvairiose paskaitose, ekskursijose ir parodose, kurios vyksta daugiau nei dešimtyje Lietuvos miestų bei rajonų.

Šiame projekte jau keletą metų aktyviai dalyvauja ir Klaipėdos universitetas (KU). Šiemet į festivalio programą įtraukti septyni KU organizuojami renginiai.

Apie KU dalyvavimą mokslo festivalyje savo mintimis dalijosi Jūros technologijų ir gamtos mokslų dekanė doc. dr. Rima Mickevičienė: „Pristatydami savo pasiekimus, norime atkreipti visuomenės dėmesį į Klaipėdos universitetą. Ypač stengsimės sudominti jaunimą, kuris, pamatęs kuo užsiimame ir ką galime, rinktųsi studijas čia, o ateityje, galbūt, ir mokslininko karjerą.“

Rugsėjo 11–20 dienomis festivalio „Erdvėlaivis „Žemė“ dalyviai galės aplankyti KU Gamtos muziejaus Lietuvos paukščių ekspoziciją. Gamtos muziejuje lankytojai susipažins su Lietuvoje gyvenančių paukščių įvairove, didesnį dėmesį kreipiant į pajūrio regiono specifiką: pajūriu ir pamariu vykstančių paukščių migraciją, jūroje žiemojančius vandens paukščius ir jų tyrimus. Moksleiviai galės išvysti 3D spausdintuvu kuriamus prototipus, suslėgtu oru varomą pneumobilį, atlikti įvairias praktines užduotis. KU Elektronikos laboratorijoje lankytojai susipažins su Klaipėdos universiteto Inžinerijos katedros studentų ir Robotikos klubo (KURC) narių veikla bei pasiekimais.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,