Logo
 Spausdinti šį puslapį

Patirtis kartais vertingesnė už prizus

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Joanos Lukienės nuotr. Joanos Lukienės nuotr.

Vos prasidėjus naujiems mokslo metams, šeštadienį, kai dauguma gargždiškių miesto centre susikurtuose sodeliuose skanavo obuolius, grupė „Vaivorykštės“ gimnazistų atsidūrėme Palangoje, kultūros bare „Kablys: Jūra. Kultūra.“ Priežastis paprasta –  čia vyko antrasis jaunimo mados festivalis „IKRA MADA KILIMAS“, kuriame rūbų kūrėjai galėjo demonstruoti savo kolekcijas bei keistis vertinga patirtimi, kaip modeliuoti, kad darbai atsidurtų ant podiumo.

 

Šįsyk patekti į festivalį vien noro nepakako: „IKRA MADA KILIMAS“ kolekcijas atrinko profesionalūs komisijos nariai. Jie pakvietė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos modeliavimo būrelį „Infinity“ (mokytoja Joana Lukienė) su dviem kolekcijomis – tai „Balta, bet ne šalta...“ ir „Balts juods“. Šios kolekcijos festivalio žiūrovams kėlė susižavėjimą, nes girdėjome garsius plojimus ir šūksnius „bravo“, matėme spragsinčius fotoaparatus. Be pagyrų sulaukėme prašymo vieną kolekciją padovanoti festivalio rengėjams.

 „Vaivorykštės“ gimnazijos modeliavimo būrelio „Infinity“ nariai liko patenkinti renginio įspūdžiais, nes mokiniai praplėtė akiratį. Prieš rūbų demonstravimą jauni kūrėjai galėjo pasiklausyti žinomų Lietuvos dizainerių istorijų, pažiūrėti, kaip vyksta modelių atranka, susipažinti su mados tinklaraštininkais ir dizaineriais bei įsiamžinti ant „IKRA MADA“ kilimo. Tai ne mažiau vertinga negu pelnyti prizinę vietą.

Galiu patarti – ieškokite naudingo ir įdomaus užsiėmimo. O jeigu suvokėte, kad jaučiate potraukį rūbų kūrimui, modeliavimui, podiumui, menui bei dėmesiui, kviečiu prisijungti prie mūsų „Infinity“ būrelio.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,