Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose – sveikuoliška natūralių riešutų ir džiovintų vaisių parduotuvėlė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Parduotuvėlėje bus siūloma apie 40 rūšių riešutų ir džiovintų vaisių. L. Gruzdžio nuotr. Parduotuvėlėje bus siūloma apie 40 rūšių riešutų ir džiovintų vaisių. L. Gruzdžio nuotr.

Keliasdešimt rūšių natūralių ir kruopščiai atrinktų riešutų bei džiovintų vaisių, įvairių rūšių aliejai – tokį asortimentą nuo šiol Gargžduose galės rasti kiekvienas gyventojas. Prieš keletą savaičių Klaipėdos g. 16 duris atvėrė parduotuvėlė „Miškas“.

 

UAB „Imporas“ vadovas Donatas Dirgėlas pasakojo, kad didmenine prekyba riešutais ir džiovintais vaisiais užsiima jau keletą metų, tačiau pamažu pribręsta ir mažmeninės parduotuvės atidarymui. Gargždus verslininkas pasirinko todėl, kad šiame mieste yra gyvenęs ir žino, kad čia yra nemažai žmonių, besidominčių sportu ir sveika gyvensena.

„Tokių parduotuvių Gargžduose daugiau kol kas nėra. Riešutus ir džiovintus vaisius tiekiame kitoms parduotuvėms, kepykloms, barams, dalį išvežame į užsienį, nusprendėme mažą stotelę pasidaryti čia“, – sakė įmonės vadovas.

Be visiems įprastų lazdynų, migdolų ar graikinių riešutų, parduotuvėje galima rasti ir egzotiškesnių – iš Brazilijos atkeliavusių bertoletijų, taip pat pekano ar kedro riešutų. Čia galima įsigyti ir kokosų ar migdolų drožlių, kurios puikiai tinka kepinių gardinimui, salotoms. Parduotuvės šeimininkas pabrėžė, kad klientus turėtų pradžiuginti ir džiovintų vaisių asortimentas – daugelį rūšių prekybos centruose būtų sunku ir atrasti, pavyzdžiui, pilnas džiovintų ananasų skilteles, ispaniškas figas, trešnes, natūralius bananus, papajas, persimonus ir kt.

„Visa siūloma produkcija yra natūrali, be priedų, vaisiai necukruoti – džiovinti saulėje arba pramoniniu būdu, be pridėtinės sieros. Tikimės, kad galėsime pasiūlyti 40 rūšių riešutų ir džiovintų vaisių iš viso pasaulio. – sakė D. Dirgėlas. – Šiandien prekybos centruose dažniausiai viskas yra cukruota, su priedais, kad produktai išsilaikytų ilgiau. Mes stengiamės atvežti kuo natūralesnį, jeigu bus kažkas su cukrumi, mes pirkėjui pasakysime, bet pas mus tokių bus vienetai.“

Verslininkas pasakojo, kad įmonės sandėliuose, kur yra laikomi riešutai ir džiovinti vaisiai, ištisus metus yra palaikoma ideali oro drėgmė ir +3 laipsnių oro temperatūra. Šaldytuvo sąlygomis produktas išsaugo gerąsias savo savybes ir laikosi šviežias, kokybiškas. Vyras pabrėžė, kad tokių produkto laikymo sąlygų nereikalauja maisto higienos tarnybos, bet įmonė teikia pirmumą savo produktų kokybei.  

Taip pat asortimente – ir švieži šalto spaudimo aliejai iš pagrindinių riešutų ir sėklų: linų sėmenų, migdolų, margainių, sezamų, kokosų, graikinių, lazdyno riešutų, makadamijų.

Vyras teigė, kad kainos parduotuvėje yra žemesnės nei didžiuosiuose prekybos centruose: „Žinoma, negali konkuruoti, kai prekybos centrai taiko akcijas ir atiduoda beveik už savikainą“.

D. Dirgėlas atviravo, kad įmonė planuoja nemažą plėtrą Lietuvoje – iki Kalėdų ketinama produkcija prekiauti ir Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir kituose miestuose. Iš viso – 18-oje vietų.

„Mes prekiausime „Aliejaus“ parduotuvėlėse, turėsime savo erdvę, statysime medines dėžutes, stendą“, – planus atskleidė įmonės vadovas.

Jis taip pat užsiminė, kad ateityje svarstoma ir apie užsakymų pristatymo į namus paslaugą, tiesa, dar neapsispręsta, koks bus minimalus užsakymo kiekis.

 

Parduotuvė „Miškas“ dirbs antradieniais–penktadieniais nuo 10 iki 18 val., o šeštadieniais nuo 9 iki 14 val.

 

Visas naujienas, akcijas bei įdomias istorijas rasite „Facebook“ paskyroje ČIA: https://www.facebook.com/imporas.egzotika/

 

Parduotuvės asortimentas – Lino Gruzdžio nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,