Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia į seminarą „Kaip mokyti vaikus apie pinigus?“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 21 d. (ketvirtadienį) 18.30 val. Gargžduose, „Lijo“ konferencijų salėje, vyks seminaras „Kaip mokyti vaikus apie pinigus?“. Jį ves mylinti dviejų vaikų mama, lektorė, finansų ekspertė, sertifikuota koučerė, verslininkė Milana Jonikienė, kuri su tėveliais dalinasi aktualia, neseniai pačios patirta istorija.

 

Parduotuvė. Septynmetis prie kasos pamato žurnalą „Flintas“ su suktuku. Reikia. Labai reikia. Labai labai labai reikia. Kodėl? Todėl. Ir nesvarbu, kad tų suktukų namie keliasdešimt, įvairiausių spalvų ir modifikacijų – šitas atrodo kitoks. Suspaudęs rankose žurnalą prieina. Pasižiūriu. Norisi papamokslauti: „Ir kam tau reikia to žurnalo, tu gi jo neskaitysi, o suktukų ir taip turi milijoną!“ Gal net pakeltu tonu. Įkvepiu. Patyliu. Prisimenu pasirinkimų svarbą ir sakau: „Prisimeni, tu labai norėjai riedlentės?“ Vaiko akys nušvinta – „Taip taip taip!“

 „Tai va, tu gali nusipirkti žurnalą, gali kiekvieną kartą atėjęs į parduotuvę nusipirkti tai, ko tau atrodo labai reikia, labai norisi, bet tuomet riedlentės teks laukti daug ilgiau. Jeigu tu nepirksi žurnalo, tuos pinigus įdėsime į dėžutę, ant kurios užrašysime „Riedlentė“ ir tu ją nusipirksi daug greičiau. Grįžę namo suskaičiuosime, per kiek laiko galėsi nusipirkti. Ką manai?“

Vaikas tyli, galvoja, nieko nesako. Nuneša žurnalą ir padeda atgal į lentyną. Grįžę namo pasigaminame dėžutę su dideliu užrašu „RIEDLENTĖ“, iškerpame iš žurnalo riedlentę, priklijuojame. Paėmę popieriaus lapą suskaičiuojame, pasidarome kalendorių, pažymėdami dieną, kada jau – pinigus iš dėžutės iškeisime į išsvajotą riedlentę. Vaikas šypsosi, pabučiuoja ir sako: „Ačiū!“.

„Apie pinigus mūsų niekas nemokė“, –  kartoja daugiau negu devyniasdešimt procentų žmonių, ateinančių į konsultacijas apie asmeninių finansų valdymą. Gėris yra tas, kad galima pradėti mokytis, jau dabar. Tam, kad žinotume, ką pasakyti savo vaikams. Tam, kad žinotume, kur yra mūsų, o kur – mūsų vaikų atsakomybės ribos, kada turime leisti bankrutuoti, kada gelbėti, kodėl. Kada, kiek, kaip duoti pinigų, ar iš vis jų duoti.

Per pusantros valandos neišmoksite mokyti vaikus apie pinigus, tačiau pažadu, kad suprasite, kam to reikia. Pažadu, kad gausite motyvaciją pradėti ir žinosite labai paprastus būdus, kaip tai padaryti.

Ko tam reikia? Užsiregistruoti į seminarą „Kaip mokyti vaikus apie pinigus?“, ateiti, dalyvauti, išgirsti ir padaryti namų darbus. Tam, kad mūsų vaikai taptų visokeriopai turtingais.

 

Seminare sužinosite:

Ką privalote žinoti apie pinigus prieš kalbant su savo vaikais?

Nuo ko prasideda vaiko finansinis ugdymas?

Kada, kaip, kiek, ar duoti pinigų vaikams?

Leisti „bankrutuoti“ ar kontroliuoti?

Nuo ko priklauso, ar vaikas pradės taupyti?

Ką daryti su šia informacija?

 

Porai bilietas į šį seminarą kainuos tiek pat, kiek ir vienam žmogui – tik 15 eurų.

 

Daugiau informacijos ir registracija į renginį – ČIA.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,