Mano Gargždai



Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Akhmetos savivaldybe

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akhemtos savivaldybės atstovai Klaipėdos rajone svečiuojasi rugsėjo 13–15 dienomis. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Akhemtos savivaldybės atstovai Klaipėdos rajone svečiuojasi rugsėjo 13–15 dienomis. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Rugsėjo 14 dieną Klaipėdos rajono savivaldybėje buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Klaipėdos rajono savivaldybės ir Akhmetos (Gruzija) savivaldybės.

 

Sutartį pasirašė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas bei Akhmetos savivaldybės tarybos valdytojas Beqa Baidauri. Sutarties pasirašyme dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius, Tarybos narė, Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkė Regina Kernagienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė. Taip pat – Akhmetos savivaldybės delegacijos atstovai: Akhmetos savivaldybės tarybos narys, visuomeninės organizacijos „Sakobiano XXI“ pirmininkas Nukri Gubianuri ir Akhmetos savivaldybės tarybos valdytojo pavaduotojas Tamaz Kavtarashvili.

Klaipėdos rajono savivaldybė ir Akhmetos savivaldybė, kaip lygiaverčiai partneriai, remdamiesi turimomis vietos savivaldos teisėmis ir įpareigojamais, numatytais Gruzijos ir Lietuvos Respublikos teisės aktuose, atsižvelgdami į bendrą suinteresuotumą ir neišnaudotą bendradarbiavimo potencialą sprendžiant visuomenei aktualias problemas ir į abipusį norą ilgą laiką ir stabiliai palaikyti tarpusavio ryšius, susitarė bendradarbiauti turizmo, socialinių reikalų, kultūros, švietimo, viešojo administravimo, sporto ir aplinkosaugos srityse.

Turizmo srityje savivaldybės partnerės nutarė bendradarbiauti organizuojant rekreaciją vietos gyventojams, taip pat bendradarbiauti su apgyvendinimo įstaigomis, sveikatingumo centrais, bendradarbiauti įgyvendinant turizmo plėtros programas, dalintis patirtimi kuriant bei įgyvendinant turizmo politiką bei rinkodarą. Socialinių reikalų srityje nutarta bendradarbiauti įgyvendinant socialinės apsaugos programas, skirtas vietos gyventojams.

Tiek Akhmetos, tiek Klaipėdos rajono savivaldybės sutarė kultūros srityje bendradarbiauti organizuojant mėgėjų kolektyvų koncertus, keistis parodomis, dalintis patirtimi organizuojant bibliotekų darbą bei organizuojant laisvalaikį gyventojams. Švietimo srityje nuspręsta skleisti gerąją patirtį tobulinant pedagogų kvalifikaciją ir keistis patirtimi įgyvendinant neformaliojo ugdymo programas švietimo įstaigose.

 

Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 10 tūkst. eurų paramą Akhmetos savivaldybei. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

 

Viešojo administravimo srityje savivaldybės nutarė keistis patirtimi, vykdyti mainus vietos savivaldos srityje bei bendradarbiauti vystant investicinius projektus, skirtus svarbioms vietos savivaldos problemoms spręsti ir finansuojamus ES struktūrinių fondų. Taip pat bus bendradarbiaujama įgyvendinant sporto plėtros programas ir aplinkosaugos srityje, siekiant suvaldyti ištikusias gamtines ir ekologines krizes bei organizuojant atliekų tvarkymą.

Taip pat buvo pasirašyta sutartis, kuria Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 10 tūkst. eurų paramą Akhmetos savivaldybei. Šias lėšas savivaldybė partnerė panaudos Sakobiano mokyklos (Sakobiano kaimas, Akhmetos savivaldybė, Kakhety regionas, Gruzija) pastato tvarkymo darbams atlikti, už kurių vykdymą atsakinga visuomeninė organizacija „Sakobiano XXI“. Akhmetos savivaldybė planuoja dėl lėšų stygiaus apleistam mokyklos pastatui atlikti kapitalinį remontą ir įrengti jame papildomą klasę bei patalpas neformaliojo ugdymo veikloms vykdyti.

Akhemtos savivaldybės atstovai Klaipėdos rajone svečiuojasi rugsėjo 13–15 dienomis. Delegacija lankėsi Klaipėdos rajono savivaldybėje, Gargždų atvirame jaunimo centre, „Radailių dvare“. Taip pat jie lankysis Karklėje, kaimyninėje Palangoje, o prieš išvykdami susipažins su Lietuvos sostine.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,