Mano Gargždai



Rajono švietimo įstaigose lankėsi svečiai iš Trakų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vizito akimirka. Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Barbšienės nuotr. Vizito akimirka. Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Barbšienės nuotr.

Trakų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus darbuotojai ir švietimo įstaigų vadovai lankėsi Kretingalės lopšelyje-darželyje, Gargždų „Kranto“ pagrindinėje mokykloje, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje ir Priekulės lopšelyje-daželyje.

 

Jie domėjosi vidaus ir lauko edukacinių erdvių kūrimo pavyzdžiais, išklausė Kretingalės lopšelio-darželio vadovių Reginos Baranauskienės ir Zitos Povilienės, „Kranto“ direktoriaus pavaduotojos ugdymui Ingos Rankelienės pranešimus apie jų pritaikomumą vaikų ir mokinių veiklai, domėjosi Priekulės lopšelio-darželio aplinka, grupių įranga, ugdymo priemonėmis.

„Krante“ svečius sužavėjo geologijos muziejus „Gargždas“, kurio veiklą ir eksponatus bei jų atsiradimo muziejuje istorijas pristatė mokytoja Sigita Ivanauskienė. Ievos Simonaitytės gimnazijos vadovai Antanas Alčauskis, Loreta Kaltauskienė bei Robertas Gricenko kalbėjo apie ugdymo įstaigos bendruomenės praktinę patirtį bei programų įgyvendinimo galimybes socialinio ir emocinio ugdymo srityje. Taip pat supažindino su atnaujintomis vidaus ir lauko erdvėmis (sporto aikštynu, lauko klasėmis, kiemeliu, želdiniais). Viešėjusieji išsakė savo nuomonę ir konkrečius norus dėl tolimesnio bendradarbiavimo su lankytomis mokyklomis ir darželiais.

Svečiai domėjosi ir kitais ugdymo bei finansavimo klausimais, ypač pagalbos mokiniui teikimo sistema Klaipėdos rajone, palankiais šiai sričiai Savivaldybės tarybos sprendimais, kurie gerina specialiojo ugdymo organizavimą (logopedų, specialiųjų ir socialinių pedagogų, psichologų, mokytojų padėjėjų etatus, veiklą). Jiems buvo įdomu ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo prieinamumo galimybės bei šios paslaugos plėtra rajone, džiaugėsi darbščiomis ir kūrybingomis Klaipėdos rajono švietimo įstaigų bendruomenėmis.

Trakų atstovai aplankė ir mažąjį Drevernos uostą, džiaugėsi galimybe pažvelgti į marių vandenis iš apžvalgos bokšto, o kadangi vyko per keletą rajono seniūnijų turėjo galimybę išgirsti ir apie jose esančias ugdymo įstaigas (Šiūparių mokyklą-daugiafunkcį centrą, Agluonėnų pagrindinę mokyklą ir lopšelį-darželį „Nykštukas“, Drevernos mokyklą-darželį) bei įžymias istorines ir kultūrines vietas.

 

Akimirkos iš vizito – Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Barbšienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,