Mano Gargždai



„Bangos“ merginos – Lietuvos čempionės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Bangos“ merginos su treneriais. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. „Bangos“ merginos su treneriais. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Rugsėjo 16 dieną Šventupėje vykusiose merginų, gimusių 2002 metais ir jaunesnių, finalinėse varžybose triumfavo „Bangos“ merginos.

 

Grupės etape gargždiškės pirmose rungtynėse jėgas išmėgino prieš Panevėžio FA bendraamžes. Varžovės didelėmis pajėgomis atsitraukė į savo aikštės pusę ir kompaktiškai gynėsi. Vėliau gargždiškėms teko sąmoningai atiduoti iniciatyvą viešnioms iš Panevėžio ir stengtis žaibiškai kontratakuoti. „Banga“ turėjo bent penkias progas pasižymėti, tačiau jos nevirto įvarčiais. Rungtynių pabaigoje Panevėžio FA žaidėja išbėgo viena prieš V. Jurgaitytę, tačiau pastarosios pergudrauti nepavyko.

Antrose rungtynėse prieš Mažeikių „Triumfą“ „Bangos“ gynėjos sėkmingai neutralizavo dvi pavojingas varžovių puolėjas, o atakuojančios grandies žaidėjos sėkmingai išnaudojo paliktas erdves. Iš pradžių V. Žatkina iš dešinio krašto pasislinko į vidurį ir tiksliai smūgiavo kaire koja, o antrajame kėlinyje prieš baudos aikštelę kamuolį gavusi L. Ubartaitė įveikė varžovę ir tiksliu smūgiu padidino „Bangos“ pranašumą. Kėlinio pabaigoje V. Žatkina perdavimu iš aikštės krašto surado M. Judeikytę, kuri pelnė trečiąjį komandos įvartį.

Finaliniame susitikime laukė akistata su MFA „Žalgiris“ ekipa. „Bangos“ merginos sėkmingai spaudė varžoves jų aikštės pusėje, perimdavo kamuolius ir atliko nemažai smūgių, vienas iš jų virto M. Judeikytės įvarčiu. Antrajame kėlinyje į „Bangos“ vartus krito kuriozinis įvartis, kai kamuolys, atšokęs nuo žolės, pakeitė skriejimo trajektoriją ir nusileido vartų tinkle. Rungtynėms pasibaigus lygiosiomis, teko atlikti 9 metrų baudinių seriją, kurios metu „Bangos“ merginos smūgiavo ramiau ir tiksliau, o pagrindine didvyre tapo „Bangos“ vartų sargė V. Jurgaitytė.

„Šiandien merginos rungtyniavo fantastiškai, todėl užplūsta tik puikios emocijos. Norime išreikšti pagarbą visoms šios dienos varžovėms, kurios privertė mus rungtyniauti vis geriau ir geriau, ieškant savyje pačių geriausių savybių. Kiekvienose rungtynėse susidurdavome vis su skirtingomis problemomis, bet sėkmingai jas įveikėme. Kai kuriems šis pasiekimas nebus toks svarbus, tačiau merginoms šis titulas – pats reikšmingiausias. Džiaugiuosi dėl jų laimėjimo, jos buvo to vertos. Nelengva tokio amžiaus tapti geriausiomis šalyje ir nepamiršti, kad tai tik tarpinis pasiekimas, o norint tobulėti vis dar reikia sunkiai dirbti. Ačiū visiems treneriams, kurie prisidėjo prie merginų pergalės. Norėjosi trankiai švęsti, tačiau kitą dieną mūsų laukė moterų A lygos rungtynės, tad pergalės šventimą teko atidėti kuriam laikui“, – sakė merginų treneris D. Afonso.

„Labai džiaugiuosi šiuo pasiekimu – tai visų praėjusių mokslo metų darbo rezultatas. Itin malonu stebėti koks puikus merginų kolektyvas susibūrė: visos draugiškos, motyvuotos – komandoje nuostabi atmosfera. Žaviuosi merginų ryžtu treniruotis ir siekti aukščiausių rezultatų. Net vasaros atostogų metu dauguma merginų su treneriu asistentu R. Kupriu 2–3 kartus per savaitę tobulino technikos įgūdžius, gerino fizinį pajėgumą. Kaip malonu bebūtų švęsti, tačiau šventė baigėsi, reikia vėl kibti į darbą, nes mūsų laukia moterų I lygos rungtynės ir draugiški turnyrai. Naudojantis proga, norėčiau pakviesti merginas lankyti futbolo treniruotes ir įsitikinti, kad futbolą žaidžia ne tik vaikinai“, – sakė A. Šimkevičius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 442 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,