Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvoje vėjas laužė medžius, gadino automobilius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ugniagesiams praėjusią parą 54 kartus teko nuo važiuojamosios kelio dangos šalinti vėjo nulaužtus ir nuverstus medžius bei šakas, 3 iš jų nuvirto ant automobilių.

 

Net 12 kartų ugniagesiams dėl vėjo padarinių teko skubėti Kauno apskrityje, 11 – Klaipėdos, o Šiaulių ir Utenos apskrityse po 8 kartus. Vakar, apie 19 val. buvo gautas pranešimas, kad Radviliškyje, Laisvės alėjoje, ant gyvenamojo namo balkono užkrito medis. Ugniagesiai, panaudoję grandininį pjūklą, medį supjaustė ir pašalino nuo balkono.

Prienų rajone, Balbieriškio miestelyje, griūdamas medis nutraukė elektros laidus. Ugniagesiai jį supjaustė ir pašalino nuo važiuojamosios dalies. Kaune, Biržiškų gatvėje, medis užvirto ant automobilio „Volkswagen Golf“ ir Chemijos gatvėje ant automobilio „Volkswagen Passat“, o Kauno rajone, Babtuose, ant automobilio „Audi A4“. Net 6 medžiai stipraus vėjo buvo nulaužti ant važiuojamosios kelio dalies Marijampolės savivaldybėje, Šakališkių kaime, o Molėtų rajone, Vidugirio kaime, nuvirto 5 medžiai ant kelio.

Ugniagesiams taip pat teko pumpuoti vandenį iš apsemtų rūsių gyvenamuosiuose namuose. Apie vidurdienį pranešta, kad Tauragės rajone, Juodpetrių kaime, vanduo apsėmė gyvenamojo namo rūsį. Panaudotas hidroelevatorius ir vanduo iš patalpos buvo išsiurbtas. Vakare vandenį iš rūsio teko pumpuoti ir Panevėžio rajone, Paliūniškio kaime ir tame pačiame rajone esančiame Dembavos kaime.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja gyventojus, kad pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos, kristi dideli reklamos stendai. Jie pataria nestatyti automobilių po medžiais, neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,