Logo
 Spausdinti šį puslapį

Prasidėjo Etninės kultūros savaitės renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Protų mūšį laimėjusi Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ komanda „Giliukai“ su protų mūšio vedėja Albina Ananjeva. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Protų mūšį laimėjusi Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ komanda „Giliukai“ su protų mūšio vedėja Albina Ananjeva. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Rugsėjo 18 dieną Klaipėdos rajono savivaldybėje protų mūšiu „Tautinis kostiumas – praeities mada“ buvo atidaryta Etninės kultūros savaitė, skirta Tautinio kostiumo metams, kurios šūkis – „Brangus rūbas – saugomas, doras žmogus – gerbiamas“.

 

Etninės kultūros savaitę atidarė bei susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, kurios protų mūšio dalyviams negailėjo padrąsinimo žodžių prieš kovą bei linkėjo ne tik laimėti protų mūšį, bet ir įgyti naujų žinių, gerai praleisti laiką su savo šeimomis, draugais.

Į edukacinę protų kovą, vykusią J. Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje, susirinko šeimos su vaikais, bibliotekos skaitytojai, Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ vaikų komanda, kurią lydėjo auklėtojos. Iš viso – 6 komandos. Kiekvienai komandai buvo padovanota Klaipėdos rajono savivaldybės išleista knyga „Klaipėdos rajono kultūros paveldas“.

Protų mūšyje, kurį vedė Vaikų literatūros skyriaus vedėjos pavaduotoja edukacinei ir informacinei veiklai Albina Ananjeva, netrūko įdomių klausimų, vertusių pasukti galvą vaikus ir suaugusiuosius. Vis dėlto į protų mūšį atvykusios komandos, pasirodo, apie tautinį kostiumą žinojo nemažai, nes atsakymus mūšio vedėjai vaikai nešė kone lenktyniaudami. Kiekvieną klausimą lydėjo paaiškinimai, visi mūšio dalyviai buvo išsamiai supažindinami su tautinio kostiumo detalėmis, buvo išaiškinami ne tik klausimų atsakymai, bet ir aptariamas kiekvienas atsakymo į klausimą variantas. Tokia edukacinė protų kova ne tik subūrė šeimas, vaikus puikiai praleisti laiką, bet ir suteikė žinių.

Po atkaklios kovos nugalėtojų titulą pelnė patys mažiausieji protų mūšio dalyviai – Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ komanda, kuriai buvo įteikta tik ką naujai perleista, papildyta, dar dažais kvepianti knyga „Klaipėdos rajono piliakalniai“, Savivaldybės ir bibliotekos dovanos.

Rugsėjo 18 dieną J. Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje prasidėję renginiai šioje įstaigoje dar nesibaigia. Specialistai yra parengę edukacinį projektą „Babūnēles jopēle“. Šis projektas, kaip ir dauguma Etninės kultūros savaitės renginių, remiamas Savivaldybės Etninės kultūros plėtros programos lėšomis, vyks net 10 dienų, o jo metu vaikai ir jaunimas dalyvaus audimo bei tautinių kostiumų lėlėms gamybos kūrybinėse dirbtuvėse, vėliau pastatys lėlių spektaklį. Projektą vainikuos spektaklis „Babūnēles jopēle“, kurio premjera – rugsėjo 29-ąją.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Latakienė informavo, kad Etninės kultūros savaitės renginiai Klaipėdos rajono kultūros įstaigose vyks 2017 m. rugsėjo 18−24 dienomis − kasdien vis kitame rajono kampelyje, vis kitoje įstaigoje.

„Kviečiame visus apsilankyti Etninės kultūros savaitės renginiuose, susipažinti su tautinio kostiumo gamybos bei dėvėsenos ypatybėmis, amatais, pasivaišinti tradiciniais valgiais bei pasidžiaugti bendryste, nes, pasak išmintingųjų senolių, „žmogus be žmogaus neapsieina“, – į renginius kvietė Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Latakienė.

Daugiau informacijos apie visą savaitę vyksiančius renginius rasite ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,