Mano Gargždai



„UNITED“ užsienio kalbų pamokos Gargžduose sulaukė rekordinio susidomėjimo (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Užsienio kalbų mokytojų grupė „UNITED“ pasirengusi pasidalinti savo žiniomis. Gerdos Muldarytės nuotr. Užsienio kalbų mokytojų grupė „UNITED“ pasirengusi pasidalinti savo žiniomis. Gerdos Muldarytės nuotr.

Jau penktas rugsėjis, kai į užsienio kalbų pamokas Gargžduose kviečia „UNITED“ mokytojų komanda. Norintys patobulinti anglų, vokiečių, ispanų, rusų kalbų žinias pirmadienio vakarą rinkosi į sezono pradžios renginį, vykusį erdviose mokyklos patalpose Vingio g. 2. Jame buvo pristatyta „UNITED“ veikla, vyko susipažinimas su mokytojais.

 

Džiaugiasi rekordiniu susidomėjimu

Kaip pasakojo „UNITED“ įkūrėja, anglų kalbos mokytoja Diana Butkutė, šis sezonas – rekordinis. Šiemet užsienio kalbų mokytis panoro virš 100 gyventojų. Anglų kalbos pamokas lankys 50 vaikų, taip pat net 50 suaugusiųjų. Dar 9-i planuoja mokytis vokiečių, 4-i – ispanų bei 1-as – rusų kalbos. Pamokos, suskirsčius pagal gebėjimo lygius, vyks tiek individualiai, tiek grupėse.

Anglų kalbos mokys kompetentinga užsienio kalbų mokytojų grupė „UNITED“: ilgametę patirtį turinčios mokytojos-metodininkės Diana Butkutė, Vilma Petkienė ir Vilma Žvinklienė. Taip pat prie komandos prisijungė ir Eglė Skolevičienė, kuri anglų kalbos mokys 1–4 klasių moksleivius. Mokytoja Jurgita Macienė ves vokiečių kalbos pamokas, o ispanų kalbos paslaptis atskleis išeivis iš Kolumbijos Aleksas Kulvietis, kuriam ispanų kalba yra gimtoji.

„Labai džiaugiamės, kad toks didelis susidomėjimas. Dabar didžiausias iššūkis – grafikų suderinimas, nes vaikai lanko daug neformaliojo ugdymo būrelių. Mums vėl reikėtų didesnių patalpų, tikėtina, kad plėsimės“, – pasakojo D. Butkutė, pridūrusi, kad praėjusių metų sezoną pradėjo perpus mažiau žmonių.

 

Daugiau vyresnių klasių moksleivių ir suaugusiųjų

Ji taip pat pastebėjo, kad šiemet pamokos sudomino kaip niekad daug suaugusiųjų: „Atlydėję į pirmąjį renginį savo mažuosius, dalis tėvelių susiviliojo ir patys pasimokyti anglų kalbos.“

D. Butkutė akcentavo, kad šiemet gausiau anglų kalbos pamokas rinkosi ir 8–10 klasių moksleiviai.

„Dabar toks suaktyvėjęs pasiruošimas 10-oje klasėje vykstančiam egzaminui, pagal kurį yra nustatomas anglų kalbos žinių lygis. Pagal jį 11-oje klasėje yra skirstoma į srautus. Matyt norima turėti kuo aukštesnį įvertinimą 10 klasėje“, – tendenciją pastebėjo užsienio kalbos specialistė.

Ji taip pat teigė, kad šiemet mažiau populiarus pasiruošimas IELTS egzaminui ir svarstė, kad tai gali būti susiję su „Brexit“ – moksleiviai nebeplanuoja rinktis studijų Didžiojoje Britanijoje.

Planuojama, kad suaugusieji anglų kalbos grupėse mokysis kartą per savaitę po 1,5 val., o individualiai – po 1 val. Intensyviau planuojama dirbti su vokiečių kalbos besimokančiaisiais – po du kartus per savaitę.

 

„UNITED“ mokytojų grupė nuo rugsėjo 18 dienos kviečia mokytis įvairių užsienio kalbų mokinius ir suaugusius.

Organizuojami anglų kalbos užsiėmimai grupėse 2–4, 5–8, 9–10 klasių mokiniams, individualūs arba porose 11–12 klasių mokinių užsiėmimai, ruošiantis valstybiniam anglų kalbos egzaminui, formuojama grupė besirengiantiems laikyti  IELTS arba CAE egzaminus.

Renkamos pradedančiųjų ir pažengusiųjų grupės mokytis ispanų, taip pat vokiečių ir rusų kalbų. Pradedančiųjų grupė – norintiems mokytis italų kalbos.

Tiek mokiniams, tiek suaugusiems yra galimybė įvairių kalbų mokytis individualiai.

Mokymai vyksta nedidelėse grupėse (3–6 mokiniai) nuo 15.00 iki 21.00 val. šiokiadieniais ir nuo 10.00 iki 15.00 val. šeštadieniais, Gargžduose, Vingio g. 2, „UNITED“ patalpose.

Daugiau informacijos – feisbuko paskyroje „Kalbų mokykla“ arba internetiniame tinklalapyje https://sekmemokykloje.wixsite.com/united

 

Akimirkos iš sezono pradžios renginio – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,