Mano Gargždai



Per savaitę šalyje – 68 eismo įvykiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, rugsėjo mėn. 15–21 d. (penktadienį–ketvirtadienį), šalies keliuose įvyko 68 eismo įvykiai. Per savaitę eismo įvykiuose nežuvo nei vienas žmogus, tačiau 79 žmonės buvo sužeisti. Tarp sužeistųjų – 10 nepilnamečių. Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė 3 eismo įvykius.

 

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais daugiu, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 12 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo 108 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki rugsėjo 22 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 135 žmonės, t. y. 13, arba 10 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 59, tarp jų – 8 motociklų ir 2 mopedų, ir pėsčiųjų – 39 (iš jų 20 – tamsiuoju paros metu).

Rugsėjo 16 d., apie 23.02 val., Klaipėdos r., Dituvos k., 39 m. vyras, būdamas neblaivus, vairuodamas automobilį „Volkswagen Sharan“, nesugebėjo automobilio suvaldyti ir atsitrenkė į automobilį „Opel“. Įvykio metu buvo sužeisti du žmonės, „Volkswagen Sharan“ vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 2,51 prom. girtumas. Vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į Klaipėdos AVPK areštinę.

Rugsėjo 18 d., apie 12.35 val., Kaune, K. Petrausko g., automobilis „BMW730D“, vairuojamas blaivaus 45 m. vyro, kuris sankryžoje su P. Višinskio gatve pasukęs į kairę kliudė per gatvės važiuojamąją dalį ėjusią pėsčiąją 84 m. pėsčiąją. Dėl daugybinių sužalojimų sužeista senjorė buvo pristatyta į ligoninę.

Rugsėjo 20 d. apie 19.34 val., Molėtuose, Vilniaus g., nereguliuojamojoje pėsčiųjų perėjoje, esančioje Molėtų m., Vilniaus g., automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas 78 m. vyro, partrenkė du baigiančius pėsčiųjų perėją pereiti pėsčiuosius: 61 m. moterį ir 61 m. vyrą. Abu pėstieji patyrė daugybinius kūno sužalojimus ir buvo paguldyti į ligoninės reanimacijos skyrių. Po įvykio nevaldomas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio ženklą bei gatvės apšvietimo stulpą. Garbaus amžiaus vairuotojas sužeistas nebuvo, automobilį jis vairavo būdamas blaivus.

Rugsėjo 21 d., 9.47 val., Alytaus r., kelyje Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė, Navasiolkų k. ribose, 41 m. Baltarusijos Respublikos pilietis, vairuodamas krovininį vilkiką „Volvo“ su puspriekabe, lenkdamas kitas ta pačia kryptimi važiuojančias transporto priemones, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį bei į kairę ketinusį sukti automobilį „Volkswagen Transporter“, vairuojamą 52 m. vyro. Eismo įvykio metu buvo sužalotas automobilio „Volkswagen Transporter“ vairuotojas dėl daugybinių sužalojimų komos būsenoje vyras paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,