Mano Gargždai



Keičiama receptų rašymo tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi fotografija (Corbis) Asociatyvi fotografija (Corbis)

Siekdamas mažinti pacientų eiles prie gydytojų kabinetų sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis sausio 2 d. pasirašė įsakymą, kuriuo keičiama receptų rašymo tvarka. Dabar asmenims, sergantiems lėtinėmis ligomis, gydantys gydytojai galės išrašyti kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones iki 6 mėn. laikotarpiui.

Pakeistoje tvarkoje numatyta, kad gydytojas, įvertinęs paciento būklę ir atsižvelgdamas į jo pageidavimą, 6 mėn. gydymo kursui reikalingus vaistus galės išrašyti vieno apsilankymo metu keliuose receptų blankuose.

Naujuosius metus pradedame ne tik sveikatos linkėjimais visiems Lietuvos žmonėms, bet ir puikia žinia pacientams, - teigia sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis. - Nuo šiol lėtine liga sergančiam pacientui nebereikės kas mėnesį ar du lankytis pas savo gydytoją vien tik dėl recepto išrašymo. Gydytojai, atsižvelgdami į paciento būklę ir norus, galės išrašyti receptus pusmečiui. O pacientas galės įsigyti reikiamus kompensuojamuosius vaistus ar medicinos pagalbos priemones kas mėnesį, 2 ar kas 3 mėnesius. Tačiau kaip gydytojas  noriu paprašyti visų gyventojų pernelyg neįsidrąsinti, atidžiai sekti savo sveikatą ir į gydytojus kreiptis laiku".   

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,