Mano Gargždai



Gargžduose „išdygo“ neįprasti įrengimai: paaiškino, kas tai

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Diskgolfo krepšiai Gargžduose. Sporto centro nuotr. Diskgolfo krepšiai Gargžduose. Sporto centro nuotr.

Gargžduose, šalia „Vaivorykštės“ gimnazijos esančiame parkelyje, įrengti ne tik lauko treniruokliai, bet ir nematyti įrengimai, stebinantys gyventojus. Sporto centras paaiškino, kad tai – diskgolfo aikštelė su dviem krepšiais. Atskleidžiame, kaip žaisti šį įdomų, naują, populiarėjantį žaidimą.

 

Diskgolfas yra labai panašus į tradicinį golfą, tik čia naudojami diskgolfo skraidantys diskai (diskai skiriasi nuo lėkščiasvydžio diskų, jie būna mažesni, sunkesni ir plonesni). Diskas iš starto vietos yra metamas link specialaus krepšio. Žaidimo tikslas – padarius kuo mažiau metimų įmesti diską į žaidimo krepšį. Taikiniai tradiciškai būna specialūs metaliniai krepšiai su grandinėmis diskams gaudyti.

Žaidimui prasidėjus žaidėjas kiekvieną sekantį metimą atlieka nuo tos vietos, kur nusileido prieš tai mestas diskas. Medžiai, krūmai, vandens telkiniai ir reljefas sudaro natūralias kliūtis, kurios priklausomai nuo metimo vietos kiekvieną kartą gali būti kitokios. Galiausiai paskutiniu metimu diskas pasiekia tikslą, taip užbaigiamas žaisti vienas „krepšys“.

Žaidžiant diskgolfą taip pat kunkuliuoja džiaugsmo bei nusivylimo emocijos, kaip ir bet kokiame kitame įprastame sporte (pvz.: pataikius lemiamą metimą krepšinyje ar praleidus įvartį futbole). Tačiau yra ir keletas skirtumų. Norint žaisti diskgolfą nereikalaujama lygios, su nupjauta žole aikštelės, nereikia net varžovo, kad būtų galima tobulinti įgūdžius, nesvarbios net oro sąlygos.

„Diskgolfas tinka bet kokio amžiaus, fizinių gebėjimų vyrui ar moteriai, gali žaisti ir močiutės ar seneliai su anūkais. Šiame sporte užtenka turėti vieną diską. Žaidimas populiarus Skandinavijoje, tikimės, kad pamėgs ir gargždiškiai“, – pasakojo Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas.

Du diskgolfo krepšiai taip pat yra įrengti ir Dauparuose.

 

Vaizdo įrašas, kaip žaidžiamas diskgolfas:

 

Žaidėjai pagal sąrašą meta diską nuo starto linijos taikydami į krepšį. Antrą ir sekančius metimus, kol diskas bus įmestas į krepšį, atlieka žaidėjas, kurio diskas nukritęs vizualiai toliausiai nuo krepšio. Kai visi žaidėjai įmeta į pirmą krepšį, yra suskaičiuojamas kiekvieno žaidėjo metimų skaičius ir užrašomas į lentelę.

Į kitą krepšį pirmasis mesti pradeda geriausią rezultatą prie ankstesnio krepšio pasiekęs žaidėjas.

Diską įmetus į vandenį (tvenkiniai, grioviai) yra pridedamas 1 baudos taškas prie turimo rezultato.

Laimi žaidėjas, kurio bendra metimų suma į 18 krepšių yra mažiausia.

Sporto centro direktorius taip pat pasidžiaugė, kad iš lauko treniruoklių aikštelių įrengimo programos 10-yje Klaipėdos rajono seniūnijų įrengti lauko treniruokliai. Vieno treniruoklių komplekto kaina (4 įrengimai) – 1200 eurų. Iš viso iš Savivaldybės biudžeto šiam tikslui skirta 12 tūkst. eurų. Stalo teniso mėgėjams Gargždų atviro jaunimo centro lauko aikštelėje taip pat pastatytas lauko stalo teniso stalas.

Nauji treniruokliai, anot V. Liutiko, padės lavinti fizinį gyventojų pasiruošimą, skatins jaunimo užimtumą ir laisvalaikio praleidimą gryname ore. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 437 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,