Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vaikišką knygelę iliustravusi dvyliktokė džiaugiasi suteikta galimybe

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Guoda Rimeikaitė ir jos iliustruota knygelė. Asm. archyvo nuotr. Guoda Rimeikaitė ir jos iliustruota knygelė. Asm. archyvo nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos 12-oje klasėje besimokanti Guoda Rimeikaitė praėjusiais mokslo metais gavo pasiūlymą iliustruoti vaikišką knygą, o šios vasaros pabaigoje ji jau džiaugėsi savo darbus laikydama rankose. Apie suteiktą galimybę ir kūrybinį procesą pasakojo jaunoji iliustracijų autorė, kurios šeimoje meninę gyslelę turi ir tėtis, ir sesuo.

 

Kada susidomėjai daile, piešimu?

Dailė ir piešimas, kiek pamenu, patiko jau nuo pat mažų dienų, mama net pykdavo, kai flomasterius išpiešdavau per kelias dienas, tačiau dailės būrelių ar specialių pamokų nelankiau.

 

Kokios technikos yra tavo mėgstamiausios?

Vienos technikos neišskirčiau, patinka piešti pieštukais, bet labai mėgstu ir akvarelę, dažus.

 

Kaip sulaukei pasiūlymo iliustruoti knygą? Ar iškart sutikai?

Pasiūlymą iliustruoti knygą gavau mokykloje, iš dailės ir technologijų mokytojos. O sutikau net nedvejodama – visada smagu užsiimti kažkokia nauja, nebandyta veikla, pasisemti patirties.

 

Kaip vyko kūrybinis procesas?

Kūrybinis procesas prasidėjo nuo knygelės skaitymo, siekiant geriau įsijausti į veikėjus. Vėliau sekė pačių veikėjų galvojimas, jų realizavimas įvairiose situacijose. Kadangi iliustracijos turėjo būti  nespalvotos, reikėjo sugalvoti ir techniką.

 

Kiek darbų teko sukurti ir kiek laiko užtrukai?

Iš viso knygelėje yra dvidešimt viena iliustracija ir viršelis. Atvirai sakant, užtruko kiek ilgiau nei buvo planuota. Mokslai ir kita popamokinė veikla, o dar ir šimtadienio repeticijos, neleido atlikti visko laiku. Tai buvo beveik visų mokslo metų darbas, o galiausiai išspausdintą knygelę į rankas paėmiau vasaros pabaigoje.

 

Kas buvo įdomiausia? Sunkiausia?

Įdomiausia, tikriausiai, buvo galvoti pačius veikėjus, jų charakterius atitinkančias detales, o sunkiausia –galbūt visas idėjas sutalpinti į vieną vaizdą, išrinkti kurias būtent situacijas atvaizduoti.

 

G. Rimeikaitės iliustracija.

 

Kokių atsiliepimų sulaukei? Kaip įvertino knygos autorius?

Likau labai patenkinta, kad ir knygelės autoriui iliustracijos tiko ir patiko. Taip pat gavau pagyrimų ir iš dailės ir technologijų mokytojos, džiaugėsi ir šeima.

 

Apie ką ši knygelė?

Ši Egidijaus Žiedo knygelė „Rasa, Sara ir Kiti“ yra apie mergaitę vardu Rasa, jos kasdienybę, pilną įvairiausių, pačių netikėčiausių, nuotykių, jos draugus ir vaikystę.

 

Koks jausmas paėmus atspausdintą knygą su savo kurtomis iliustracijomis?

Paimti knygą su savo kurtomis iliustracijomis yra kažkas nuostabaus, keistas jausmas, kai pamatai visas kurtas iliustracijas išspausdintas vienoje knygoje. Gera žinoti, kad jas galės pamatyti  ir daugiau žmonių, nors kitiems gal tai pasirodys tik paprastos iliustracijos, man tai reiškia daug.

 

G. Rimeikaitės iliustracija.

 

Ar esi pelniusi daugiau įvertinimų meno srityje? Laimėjusi piešinių konkursų?

Būdama dešimtokė, laimėjau antrąją vietą rajone, kompiuterinių, animuotų piešinių konkurse „Sveikas, medi!“.

 

Esi dvyliktokė, apie kokias studijas svarstai?

Nors laiko apsispręsti lieka vis mažiau ir mažiau, iki galo dar nesu tikra ką tiksliai norėčiau studijuoti, bet ateitį planuoju sieti su kūryba, menu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,