Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jakų bendruomenės atstovai viešėjo Vokietijoje

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Išvykos akimirka. Jakų bendruomenės nuotr. Išvykos akimirka. Jakų bendruomenės nuotr.

Jakų bendruomenės nariai rugsėjo mėnesio 14–19 dienomis lankėsi Vokietijoje, kur vyko susitikimas su Vokietijos miesto Lingen bendruomene „Frauen helfen Frauen Emsland e.V“.

 

Buvome labai šiltai ir maloniai sutikti. Ingrida Narbutienė, Lingen bendruomenės valdybos narė, daug prisidėjo prie šios kelionės organizavimo, už tai esame labai dėkingi.

Vakaras prasidėjo bendruomenių pasisveikinimais bei kultūrų pristatymais. Vokiečių bendruomenė demonstravo tautinius rūbus ir visus kvietė pasimokyti šokti.

Jakų „Retro“ ansamblis, vadovaujamas Ramūno Čaro, grojo ir dainavo lietuvių liaudies dainas. Vokiečių nuostabai buvo padainuotas ir vokiškas kūrinys. Reikia pripažinti – teko nemažai repetuoti, kad jį išmoktume, bet pasistengti buvo verta – sulaukėme daug ir gausių aplodismentų.

Likusias dienas vykome pas vietinius bitininkus, aplankėme labai seną vokiečių sodybą, kuri buvo pastatyta 1766 metais ir yra prižiūrima trečios kartos palikuonių. Sodyboje vaišinomės kava, arbata ir pyragais, kuriuos kepė vietinės kepėjos, buvo labai skanu. Grįžtant aplankėme Magdeburgo vandens tiltą – didžiausią Europoje vandens tiltą, kuris nutiestas per Elbės upę, šalia Magdeburgo. Tilto ilgis siekia 918 m. Tilto plotis – 34 m. Vandens gylis ant tilto – 4,25 m.

Kelionės pabaigoje apsilankėme Berlyne, Vokietijos sostinėje. Dėkojame visiems, kurie vykote kartu, dėkojame už paramą įmonei UAB „Orion Global PET“. Kelionė remta iš Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų rėmimo programos.

 

Išvykos akimirkos – Jakų bendruomenės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,