Mano Gargždai



Žiedinė sankryža Gamyklos gatvėje: kada baigs užsitęsusius darbus?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Žiedinė sankryža įrenginėjama Gamyklos g. Lino Gruzdžio nuotr. Žiedinė sankryža įrenginėjama Gamyklos g. Lino Gruzdžio nuotr.

Gargžduose, Gamyklos gatvėje, įrenginėjama žiedinė sankryža sulaukė nemažai gyventojų dėmesio. Į darbus ar namus kasdien šia gatve važinėjantys žmonės socialiniuose tinkluose lieja pasipiktinimą dėl remontuojamame kelio ruože nevykdomų darbų ir klausia, kada gi pagaliau nebereikės gadinti automobilių, judant ne pačios geriausios būklės aplinkkeliu.

 

Mažins automobilių srautus

Žiedinė sankryža Gamyklos gatvėje įrengiama, bendradarbiaujant Klaipėdos rajono savivaldybei, VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ bei UAB „Damava NT“.

„Įrengiant žiedinę sankryžą žvelgiame ir į ateitį, vykdome ilgalaikę naudą teikiančius darbus. „Mars Lietuva“ pusėje yra suplanuota teritorija, kurioje vystysis verslas, pramonė, taip pat ši žiedinė sankryža išspręs eismo klausimus dėl Pušų g. vystomo kvartalo“, – komentavo Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus.

Pasak Savivaldybės specialisto, žiedinė sankryža sumažins eismo srautus Klaipėdos gatvėje, ja naudosis ir asmenys, kurie įsikurs 176 gyvenamųjų namų kvartalo teritorijoje, taip pat ši žiedinė sankryža pasitarnaus ir kaip saugumo elementas, užtikrinantis saugų greitį Gamyklos gatvėje.

Planuojama, kad žiedinę sankryžą kertantis kelias (Pušų g.) atsiras 2018–2019 metais.

„Paprastos sankryžos su šalutiniu keliu nebūtų užtekę (žvelgiant į ateities perspektyvas), nes tai jau būtų keturšalė sankryža, kuri trikdytų eismą ir sulauktų daugybės žmonių nusiskundimų. Žiedinė sankryža – geriausias variantas šioje situacijoje“, – sprendimą įrengti žiedinę sankryžą grindė A. Ronkus.

Jis patvirtino, kad projektas yra Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) suderintas ir patvirtintas visų reikalingų institucijų, todėl atitiks visus reikalavimus.

„Žiedas, kaip ir visur kitur, kur įrengti panašūs žiedai, yra suprojektuotas pagal reikalavimus ir ten bus įmanoma pravažiuoti. Saugus eismas bus užtikrintas, nes žiedinėse sankryžose yra automatiškai pristabdoma ir sumažinamas važiavimo greitis“, – teigė Savivaldybės specialistas.

 

Rugsėjo mėnesį darbai remontuojamame kelio ruože sustojo. Lino Gruzdžio nuotr.

 

Laukiama asfalto

Žiedinės sankryžos įrengimo darbai Gargždų pramonės rajone pradėti dar vasarą ir nors buvo žadėta juos baigti iki spalio, rugsėjo mėnesį darbai netikėtai sustojo.

„Gavau keletą žmonių nusiskundimų dėl žiedinės sankryžos Gamyklos gatvėje įrengimo darbų nevykdymo. Visi nusiskundimai perduoti rangovams – UAB „Žemkasa“, – teigė Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas.

„Darbai buvo sustoję dėl technologinių dalykų – padėjus bortus turėjo sustingti betonas. Vėliau dėl gausaus lietaus nebuvo galima įrenginėti pagrindų. Dabar laukiame techninio prižiūrėtojo, kuris su statine plokšte turi patikrinti pagrindų tinkamumą ir išduoti leidimą asfaltavimo darbams“, – situaciją, kodėl darbai remontuojamame kelio ruože sustojo, aiškino UAB „Žemkasa“ direktoriaus pavaduotoja Ina Kaubrytė. Ji pridūrė, kad kelias nuolat prižiūrimas, jo stovis patenkinamas.

UAB „Žemkasa“ direktoriaus pavaduotoja informavo, kad darbai vykdomi laikantis su LAKD pasirašytų terminų, bet kada bus baigti, atsakyti negalėjo: „UAB „Žemkasa“ yra patys suinteresuoti kuo greičiau pabaigti darbus“.

Kaip informavo VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Vytautas Gružas, pagal pasirašytą sutartį rangovas darbus turėtų baigti iki spalio 15 d. Jo teigimu, už laiku neatliktus darbus jų vykdytojui gali tekti mokėti baudą, esant objektyvioms priežastims sutartis gali būti ir pratęsta.

Projekto iniciatorius yra UAB „Damava NT“. Projekto vertė – 170 tūkst. eurų. Savivaldybė prie projekto prisideda 30 proc. (50,6 tūkst. eurų), LAKD – 40 proc. (67 tūkst.), UAB „Damava NT“ – 30 proc. (50,6 tūkst.)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 157 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,