Mano Gargždai



Gargžduose – pirmoji natūralaus maisto parduotuvėlė

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Parduotuvėlė įsikūrusi S. Dariaus ir S. Girėno g. 25 a. S. Ulvikienės nuotr. Parduotuvėlė įsikūrusi S. Dariaus ir S. Girėno g. 25 a. S. Ulvikienės nuotr.

Šalyje populiarėjant sveikos gyvensenos principams, gyventojai vis dažniau susirūpina savo mityba. Pamažu ši banga pasiekia ir mažesnius miestus. Praėjusią savaitę Gargžduose buvo atidaryta pirmoji natūralaus maisto krautuvėlė. Ją gyventojai ras pietiniame gyvenamųjų namų kvartale – S. Dariaus ir S. Girėno g. 25 a esančiame baltame namelyje.

 

Idėją gyventojams pasiūlyti natūralių maisto produktų įgyvendino Darius Žiobakas, jau daugelį metų besidomintis produktų sudėtimi ir palankumu sveikatai, bei Inga Augutytė, realizavusi savo turimą patirtį prekybos srityje.

Suvieniję jėgas jie nusprendė gargždiškiams pasiūlyti tokią vietą, kurioje gyventojai po vienu stogu galėtų įsigyti įvairiausių kokybiškų natūralių maisto produktų.

Kaip pasakojo krautuvėlės šeimininkai, didžiosios dalies parduotuvėje siūlomų prekių klientai neras jokiame prekybos centre. Pagrindinis kriterijus, kuriuo vadovaujamasi atrenkant prekes iš daugybės smulkių gamintojų, – sudėtis. Žiūrima, kad joje nebūtų sveikatai nepalankių priedų.

„Viską ekologišką nelabai įmanoma surinkti, mes žiūrime dėl priedų. Nėra, kad visi jie blogi, domimės, ar jie per laiką nėra sukeliantys alergiją ir pan. Visgi stengiamės, kad tokių produktų apskritai nebūtų mūsų krautuvėlėje“, – atrankos kriterijus pristatė D. Žiobakas.

Parduotuvėlėje esantis asortimentas išties platus: nuo mėsos gaminių iki saldumynų.

„Gargžduose neteko matyti, kad prekiautų aviena, taip pat siūlome ekologiškos jautienos, vištienos iš smulkių ūkininkų ūkių. O šį savaitgalį jau turėsime ir vaikiškų triušienos dešrelių ir kitų gaminių iš šios mėsos (ypač tinkamų vaikams)“, – pasakojo I. Augutytė, pridūrusi, kad ateityje parduotuvėje klientai ras ir natūralios kiaulienos.

Šeimininkai su pasididžiavimu pristato ir kitus produktus: natūralaus raugo mažos kepyklėlės duonos gaminius, „Katu katu“ kepyklėlės sausainius ir pyragaičius. Čia rasite ir „Vyrų duonos“ – su lašinukais, ir „Ponių džiaugsmo“ – duonos su riešutais ir vaisiais.

„Šeštadieniais pristatys „Katu katu“ kepyklėlės tortus be jokių priedų, kas juos ragavę, žino. Šventėms planuojame siūlyti daugiau šios kepyklėlės pyragėlių, sausainių ir kitų kepinių“, – pabandyti produkciją kvietė parduotuvės šeimininkai.

Krautuvėlės savininkai atviravo, kad kol atrado tinkamus produktus, daug jų išragavo, todėl klientai tikrai jų skoniu nusivilti neturėtų.

„Kai kurių produktų reikia labai prašyti, nes gamintojai yra maži, netiekia dideliais kiekiais“, – verslo subtilybes komentavo gargždiškis.

Natūralaus maisto krautuvėlė džiaugiasi galėdama pasiūlyti ir rūkytų mėsos gaminių iš Dzūkijos (marinuotų sausuoju būdu, su natūraliais prieskoniais bei druska), pieno produktų iš Žemaitijos ūkininkų kooperatyvo, džiovintų vaisių bei riešutų, prieskonių, aliejų, kavos, medaus, kukurūzų su natūraliais burokėlių, morkų milteliais, kitų natūralių užkandžių, saldumynų.

Parduotuvės savininkai žadėjo, kad netrukus bus galima įsigyti ir kokybiškų alyvuogių, kitų prekių pagal pageidavimą: „Asortimentas dar tikrai plėsis.“

Jie pridūrė, kad parduotuvėlėje laukia visų klientų, vertinančių kokybę, o užsukusiems visada maloniai stengsis patarti ir pakonsultuoti.

 

Darbo dienomis natūralaus maisto krautuvėlė dirbs nuo 9 iki 20 val., šeštadieniais – nuo 10 iki 15 val. Darbo laikas gali keistis.

 

Dalis parduotuvėlės asortimento – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,