Mano Gargždai



Meniniai užsiėmimai – ne tik vaikams (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Meninių užsiėmimų mokytojos Daiva Šimuliūnienė (kairėje) ir Sima Ulvikienė (dešinėje) bei įstaigos vadovė Rekvita Bagdonienė. A. Rimkuvienės nuotr. Meninių užsiėmimų mokytojos Daiva Šimuliūnienė (kairėje) ir Sima Ulvikienė (dešinėje) bei įstaigos vadovė Rekvita Bagdonienė. A. Rimkuvienės nuotr.

Netrukus 5-ąjį gimtadienį švęsianti VšĮ „Revilita“ rugsėjo 26-ąją nusprendė pakviesti visus norinčius į atvirų durų dienos renginį ir plačiau supažindinti su vykdoma veikla, suteikti galimybę išbandyti meninius užsiėmimus, užduoti rūpimus klausimus.

 

Suaugusieji nori, bet nedrįsta?

Minijos g. 3, Gargžduose, jaukiose patalpose įsikūrusios įstaigos vadovė Rekvita Bagdonienė pasakojo, kad VšĮ „Revilita“ siūlo platų spektrą paslaugų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Įstaigoje teikiamos logopedo paslaugos kalbėjimo sutrikimų turintiems vaikams. Logoterapeutė-specialioji pedagogė R. Bagdonienė, turinti 24 metų darbo patirtį šioje srityje, gali konsultuoti ir patarti tėveliams vaikų auklėjimo klausimais.

Kaip pažymi įstaigos direktorė, viena pagrindinių veiklos krypčių – meniniai užsiėmimai, dar kitaip vadinamos „kūrybinės dirbtuvės“. Įstaigoje dirbančios ar paslaugas teikiančios specialistės pasiruošusios supažindinti su įvairiomis meninėmis technikomis: keramika, dekupažu, piešimu ant šilko ar vandens, puodelių ar lėkštučių dekoravimu, papuošalų gamyba, fotografija ir kt.

Kaip pasakojo viena meninių veiklų mokytojų Daiva Šimuliūnienė, ji pastebėjo, kad mamos, atvedusios savo atžalas į užsiėmimus neretai ir pačios nori išbandyti įvairias veiklas, tačiau nedrįsta. Jos teigimu, yra natūralu, kad tėvai dažnai daug investuoja į vaikus, tačiau blogai, kad sau yra gailima ir laiko, ir finansų.

 „Jeigu vaikas, grįžęs iš mokyklos, turi aplankyti dar tris būrelius, tai yra per daug ir vaikui nepakeliama. Ypač pastebiu, kad pirmokai, kurie ką tik pradėjo lankyti mokyklą, yra užregistruojami ir į futbolą, muzikos mokyklą, šokius. Palaukite, tas mažas žmogutis dar nespėja adaptuotis mokykloje, nesupranta kas vyksta. Tėvai per daug skuba. Pirmaisiais metais užtenka maksimaliai dviejų būrelių – judraus ir ramesnio“, – įsitikinusi R. Bagdonienė.

Ji akcentavo, kad skiriasi užsiėmimų vaikams ir suaugusiesiems tikslai. Meninė veikla vaikui skirta išlaisvinti jo fantaziją, kūrybiškumą. Užsiėmimų suaugusiems tikslas – padėti atsipalaiduoti, pabėgti nuo namų ir rutinos, skirti laiko sau. Kad toks poreikis yra patvirtino ir praėjusiais metais įstaigos vykdytas Klaipėdos rajono moterų klubo projektas. Anot specialisčių, galima daryti ir tėvų bei vaikų kombinuotus užsiėmimus ir taip siekti sustiprinti šeimos ryšį, leisti laisvalaikį kartu. Svarbu tik žinoti, ko siekiama.

Įstaigos darbuotojos teigė, kad į menines veiklas kviečia ir senjorus, kuriems itin trūksta išėjimo į visuomenę, bendravimo.

„Darysime dovanų kuponus prieš šventes, galbūt galėtų vaikai ar anūkai seneliams padovanoti kvietimą, mėnesio abonementą meninėms veikloms“, – svarstė dar viena įstaigoje menines veiklas vedanti mokytoja Sima Ulvikienė.

Kaskart, spalio pabaigoje paskelbiama informacija apie kalėdinių kūrybinių užsiėmimų ciklą, kuriame mokoma pasigaminti šventines dekoracijas, dovanėles artimiesiems. Visą informaciją sekti galite VšĮ „Revilita“ feisbuko paskyroje ČIA.

 

Neįgaliųjų dienos užimtumas – itin sėkmingas

Dar viena itin sėkmingai vykdoma VšĮ „Revilita“ veikla – nuo šių metų pradžios neįgaliesiems teikiama 4 valandų dienos užimtumo paslauga, vykstanti du kartus per savaitę. Tai viena iš projekto „Socialinės reabilitacijos paslaugos neįgaliesiems bendruomenėje“, finansuojamo iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos neįgaliųjų reikalų departamento ir Klaipėdos rajono savivaldybės, veiklų.

R. Bagdonienė akcentavo, kad iki 10 žmonių neįgaliųjų grupė į dienos užimtumo veiklas eina su malonumu ir pageidautų ateiti ir dar dažniau. Ji džiaugėsi profesionaliomis dienos užimtumo vadovėmis – D. Šimuliūniene ir S. Ulvikiene, kaskart sugalvojančiomis, kuo originaliai užimti neįgaliuosius.

„Pagrindinis dalykas – bendravimas. Projektas mums labai pasiteisino. Galvojame kitais metais plėsti šias veiklas, bet tikrai šiuo užimtumu neapsiribojame“, – kalbėjo R. Bagdonienė.

Ji taip pat pakvietė nedrįstančius išeiti iš namų neįgaliuosius prisijungti prie nemokamų meninių veiklų, organizuojamų dukart per savaitę, kuriuos veda  Vida Kuznecovienė ir jau minėtos meninių užsiėmimų vadovės.

S. Ulvikienė ragino gyventojus pamėgti feisbuko puslapį „Revilitos skrynelė“, kuriame įkeliami neįgaliųjų pagaminti darbeliai, juos galima įsigyti ir taip paremti įstaigą.

„Mes už gautas lėšas organizuosime išvykas. Jau ir turėjome vieną, prie kurios prisidėjome iš surinktų pinigėlių – keliavome į „Dvaro saldaininę“ Kretingoje“, – pasakojo S. Ulvikienė.

Moterys atviravo, kad norėtų ir daugiau edukacinių ekskursijų, todėl parama už simbolinę kainą įsigyjant neįgaliojo rankomis pagamintą darbelį bus labai reikšminga.

Lapkričio  mėnesį įstaiga ruošiasi minėti savo 5-ąjį gimtadienį. Įstaigoje pagal darbo ar individualias sutartis dirba 5 darbuotojai.

 

Atvirų durų dienos akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,