Mano Gargždai



Labanoro regioniniame parke – netradicinė „Kranto“ moksleivių pamoka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Išvykos akimirka. Dalyvių nuotr. Išvykos akimirka. Dalyvių nuotr.

Rugsėjo mėnesį Labanoro regioniniame parke vyko Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro vykdomo projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ edukacinė programa „Vaistai gamtoje“. Joje dalyvavo Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos 4b klasės mokiniai ir pradinių klasių mokytojos Virginija Milaknienė ir Rima Smirnovienė.

 

Giedrą ir saulėtą rytą, puikiai nusiteikę sėdome į autobusą ir linksmai klegėdami išvykome. Laukė ilga kelionė, bet vaikams neprailgo. Juk pati smagiausia išvykos dalis – kelionė autobusu.

Labanore mus pasitiko edukacijos vadovas – miškininkas, gamtininkas, biologas Andrius. Jis palydėjo į užsiėmimo vietą – Peršokšnos pažintinį taką. Ten įrengta graži stovyklavietė. Ruseno laužas. Šalia garavo didžiulis puodas laukinių mėtų ir „drakono“ žolės arbatos. Ja Andrius mus vaišino, kad atgautume jėgas ir žvalumą po ilgos, penkias valandas trukusios kelionės.

Pasistiprinus kvapnia arbata su medumi, vadovas pakvietė vaikus keliauti taku ir pradėti pažintį su vaistiniais augalais. Užsiėmimas neprailgo ir vaikams labai patiko. Miškininkas pateikė daug informacijos apie augalus, jų gydomąsias savybes. Sužinojome apie įvairių ligų gydymą ir gavome daug arbatų receptų. Tik pabrėžė, kad yra vaistažolių, kurių patiems nepatariama rinkti ir vartoti, nes jos turi nuodingų savybių.

Bevaikščiodami mišku ne tik mokėmės pažinti vaistinius augalus, bet radome ir labai daug grybų. Apie juos miškininkas irgi pasakojo, netgi pažėrė patarimų, kaip skaniai pasigaminti patiekalų su grybais. Patarė niekada miške nespardyti musmirių, nes jos yra reikalingos medžiams, šalia kurių auga.

Pasikrovę pilną bagažą žinių apie vaistinius augalus, pilnais maišeliais grybų ir kupini įspūdžių išvykome namo.

                                                                              

Išvykos akimirkos – „Kranto“ pagrindinės mokyklos mokytojų nuotraukose:            

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 186 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,