Logo
 Spausdinti šį puslapį

Švietimo įstaigų atstovai dalyvavo kvalifikacijos tobulinimo seminare

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras organizavo kvalifikacijos tobulinimo seminarą „Gamtos ir kultūros paveldo atspindžiai Vakarų Lietuvos ugdymo įstaigose“ (organizatoriai Stasė Mameniškienė ir Almantas Kulbis). Seminare dalyvavo mokyklų atstovai, Savivaldybių švietimo padalinių vadovai ir atstovai, organizuojantys geriausiai tvarkomų edukacinių erdvių apžiūros-konkurso etapą savivaldybėse, edukacinių erdvių rengimo viešosiose erdvėse specialistai, žmonės, kuriantys edukacines erdves ir besidomintys naujomis jų plėtojimo galimybėmis.

 

Seminaro dalyviai Nidoje turėjo galimybę susipažinti su naudingomis ugdymui erdvėmis Neringos gimnazijoje bei Nidos meno mokykloje. Šios įstaigos dalyvavo geriausiai edukacines erdves tvarkančių švietimo įstaigų apžiūroje-konkurse ir buvo pripažintos vienomis iš geriausių Lietuvoje. Taip pat susipažinome su Nidos visuomeninėmis erdvėmis – Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija, K. Mizgirio galerija-muziejumi, Kuršių nerijos nacionaliniu parku. Seminare pranešimus skaitė ir dvi Klaipėdos rajono atstovės: Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Inga Rankelienė bei šio konkurso koordinatorė Klaipėdos rajone Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė. Renginyje taip pat dalyvavo ir ypač domėjosi Nidos neformaliojo ugdymo įstaigų veikla Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotoja Rita Dirgėlaitė ir mokytoja Rasa Buivydienė.

Apibendrindamas seminaro darbą, Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus vedėjas Almantas Kulbis informavo, kad konkursas-apžiūra vyks ir kitais metais, tik vykdytojai planuoja atnaujinti nuostatus ir kvietė visus dalintis savo įžvalgomis, pasiūlymais. Klaipėdos rajono atstovai siūlė vertinimo kriterijus derinti su Geros mokyklos koncepcija ir edukacinių erdvių kūrimo ir jų naudojimo strategiją sieti su mokyklų veiklos kokybės įsivertinimo bei išorės vertinimo išvadomis. Taip pat seminaro dalyviai siūlė skleisti gerųjų pavyzdžių patirtį ne tik seminaruose, konferencijose, bet kolegiškai vykti į kitus rajonus ir pasidalinti šių erdvių įvairove bei jų pritaikymu ugdymo procese.

Seminaras buvo darbingas ir konstruktyvus. Parsivežėme daug naudingų, inovatyvių idėjų, pasigėrėjome rudenine Neringos gamta, jautėmės apglėbti organizatorių ir rengėjų dėmesiu, nuoširdumu. Belieka ir toliau kurti ir kūrybiškai puoselėti edukacines erdves ugdymo įstaigose, sieti jų panaudojimą ir su rajono visuomeninėmis erdvėmis, kūrybiškai taikyti praktikoje parsivežtas idėjas.

 

Seminaro akimirkos – dalyvių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,