Mano Gargždai



Šimtmetį Judrėnuose pažymės stogastulpis su sakalu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kompozicijos eskizas. Kompozicijos eskizas.

Kiekviena rajono gyvenvietė ieško, kaip originaliai paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokykla planuoja įrengti etnoskulptūrinę kompoziciją „Sakalas“, kuri taip pat bus skirta „Lituanicos“ skrydžio 85-mečiui paminėti.

 

Kompoziciją planuojama pastatyti Judrėnuose, Mokyklos g., greta seniūnijos administracinio pastato. Skulptūros eskizus kūrė kalvis Vilius Darius, tinkamiausias buvo renkamas Judrėnų seniūnijos išplėstinėje seniūnaičių sueigoje ir vėliau patvirtintas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos.

Nuspręsta, kad miestelį labiausiai papuoš stogastulpis – etnoskulptūrinė kompozicija „Sakalas“, kurios viduje bus įrengtas apšvietimas. Stogastulpis yra etnokultūrinis lietuviškumo simbolis, gilią istoriją savyje saugantis, nuo svetimybių ginantis ir sakralųjį visuomenės brandumą palaikantis įrenginys. Stogastulpio pamatas bus iš akmens, o kamienas ir stogelis – iš juodo plieno, kamieno ažūras užpildytas vitražiniu stiklu, sakalas taip pat bus pagamintas iš juodo plieno. Kompozicijos aukštis – 3,3 m.

Trys tūkstančiai eurų, kaip ir kiekvienai rajono seniūnijai, šiam projektui skirti iš Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo Klaipėdos rajone programos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,