Mano Gargždai



Menų festivalis Gargžduose vilios garsių atlikėjų pavardėmis (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Spalio mėnesį Gargždų kultūros centras gyventojus pakvies į tarptautinio menų festivalio „Ruduo Gargžduose“ renginių ciklą. Kaip pasakojo šio festivalio meno vadovė Asta Vaičiulienė, bus surengti keturi kultūriniai renginiai, apimsiantys skirtingas menų formas: muziką, dainuojamąją poeziją, šokį ir teatrą.

 

Pirmasis – spalio 11 d. 18 val. vyksiantis tarptautinis džiazo projektas „Spalvų šėlsmas“.

Į šį pasirodymą susirinkusieji turės galimybę išgirsti kompozitoriaus, įvairių projektų autoriaus, vieno talentingiausių jaunos kartos Lietuvos saksofonininkų Kęstučio Vaiginio ir fortepijono virtuozo iš Brazilijos Alex Correa ir brazilų Felipe Brisola (kontrabosas), Rodrigo Digao Braz (mušamieji) kvartetą.

„Alex Correa – gerai žinomas ne tik Europoje, bet ir Amerikoje. Šį renginį drauge su K. Vaiginiu derinau apie metus“, – apie tarptautinį projektą, kurį pavyko prisikviesti į Gargždus, kalbėjo A. Vaičiulienė.

Ji akcentavo, kad renginyje skambėsiantis džiazas bus populiarus, uždegantis, tad turėtų patikti daugeliui. Šis tarptautinis lietuvio ir brazilų kvartetas Lietuvoje pirmą kartą pasirodys būtent Gargžduose. Po to jie surengs koncertus Klaipėdoje „Jazzpilyje“, Tauragėje, Marijampolėje.

 

Spalio 18 d. 18 val. Gargždų kultūros centre  vyks Vilniaus mokytojų namų tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“. A. Vaičiulienė pasidžiaugė, kad bendradarbiavimas su šio festivalio rengėjais tęsiasi jau dešimtmetį, o šiemet į Gargždus atvyks ir šio festivalio meno vadovas, atlikėjas Gediminas Storpirštis. Pasirodymais džiugins ir kiti žinomi dainuojamosios poezijos atstovai – Algirdas Klova, Daiva Steponavičienė-Rugiaveidė.

„Taip pat pasirodys Bulgarijos ir Šiaurės Airijos atlikėjai, kurie kūrinius atliks kantri stiliumi“, – dainuojamosios poezijos vakaro svečius pristatė festivalio meno vadovė.

 

Spalio 23 d. 18 val. „Ruduo Gargžduose“ tęsis su šiuolaikinio šokio spektakliu „Spalio tylėjimas“.

„Norėčiau išskirti labai talentingą šokėją Aušrą Krasauskaitę, kuri koncertuoja visame pasaulyje, buvo pakankamai sunku suderinti spektaklio datą. Ji prieš gerą mėnesį pristatė spektaklį „Karmen“, buvo pagrindinė choreografė“, – jaunos šokėjos talentu žavėjosi A. Vaičiulienė.

Spektaklio choreografiją kūrė Taurūnas Baužas, taip pat bus galima išvysti šokėjus Mantą Černecką, Aną Zamulskienę.

 

Spalio 29 d. 16 val. festivalio renginių ciklą užbaigs Šiaulių dramos teatro spektaklis „Vardan tos“ (pagal P. Vaičiūno pjesę „Patriotai“), kurio režisierius – Aidas Giniotis, o pagrindinė aktorė – Inga Norkutė.

„Tai spektaklis lietuvybės tema, bet su ironija, humoru, pritaikytas šiems laikams. Man patiko, tikiuosi ir žmonėms patiks, labai geri aktoriai“, – komplimentų negailėjo festivalio meno vadovė.

Spektaklyje taip pat vaidina Aurimas Žvinys, Aurimas Pintulis, Eglė Stanišauskaitė, Aidas Matutis, Jugis Marčėnas ir kt.

Renginio organizatorė pridūrė, kad Gargžduose Šiaulių dramos teatras pasirodys jau trečią kartą. Taip pat derėtų žinoti, kad spektaklis rekomenduojamas nuo 12 metų amžiaus.

„Renginiai – keturi, bet visi skirtingi, svarūs. Manau, kad laukia stiprus festivalis“, – nuomonę išsakė pirmą kartą festivalį organizuojanti Gargždų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja A. Vaičiulienė.

Ji nuoširdžiai prašė į renginius nesivesti vaikų iki 7 metų amžiaus, tam kad nebūtų blaškomi tiek renginio atlikėjai, tiek dalyviai. Renginių bilietų kaina – po 5 Eur.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 240 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,