Mano Gargždai



Dauguma atnaujintų daugiabučių gyventojų patenkinti renovacijos kokybe

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr.

Dauguma (78 proc.) atnaujintų daugiabučių gyventojų savo namo renovacijos kokybę vertina labai gerai arba gerai. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ ir Būsto energijos taupymo agentūros atliktas reprezentatyvus tyrimas. Buvo apklausti daugiau nei metus atnaujintuose daugiabučiuose gyvenantys žmonės.

 

Respondentų prašyta įvertinti savo namo būklę, praėjus kuriam laikui po renovacijos. Dauguma ją įvertino teigiamai: 26 proc. – labai gerai, 52 proc. – gerai. Patenkinamai – 16 proc. ir tik 6 proc. – neigiamai.

Šis tyrimas patvirtino, kad daugiabučių modernizavimo priežiūros ir kontrolės sistema užtikrina tinkamą renovacijos kokybę. Apklausos rezultatai taip pat patvirtino, kad viešojoje erdvėje ar pačių gyventojų skunduose keliamos problemos yra trumpalaikės – galutiniam rezultatui, kaip matyti, jos turi labai mažai įtakos.

Tyrimo dalyvių taip pat buvo klausta, ar renovacija pateisino jų lūkesčius. Net 82 proc. atsakė teigiamai. 5 proc. atsakiusiųjų nurodė, kad jų lūkesčių renovacija neatitiko dėl galimai nekokybiškai atliktų darbų ir padaryto broko, 4 proc. – dėl per didelės kainos.

Paprašyti išvardinti pagrindinius renovacijos privalumus apklausos dalyviai dažniausiai nurodydavo mažesnę kainą už šildymą (77 proc.), geresnę gyvenimo kokybę (62 proc.), komfortišką oro temperatūrą bute (59 proc.) ir išaugusią nekilnojamojo turto vertę (59 proc.).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 449 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,