Mano Gargždai



„Gargždų SC“ komandą į pergales ves patyręs krepšininkas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Gargždų SC“ komanda sieks aukščiausių rezultatų 2017-2018 metų RKL sezone. Komandos nuotr. „Gargždų SC“ komanda sieks aukščiausių rezultatų 2017-2018 metų RKL sezone. Komandos nuotr.

Praėjusio sezono Regionų krepšinio lygos (RKL) A diviziono bronzos medalininkai – „Gargždų SC“ krepšininkai – jau nuo rugpjūčio pabaigos aktyviais pluša salėje ir ruošiasi sezono startui. Įdomu tai, kad šį sezoną komanda pasitinka su naujienomis – tris metus komandos treneriu dirbusį Audrių Mineikį keičia aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje patirties sukaupęs krepšininkas Simonas Serapinas. Pastarasis ne tik diriguos žaidimui, bet su Gargždų ekipos marškinėliais pasirodys ir krepšinio aikštelėje.

 

Komandoje – nemažai pokyčių

Kaip pasakojo komandos vadovas Arminas Linkauskas, šiemet be to, kad komandai vadovaus žinomas krepšininkas S. Serapinas, prie jos prisijungė ir naujas trenerio asistentas – Sporto mokyklos auklėtinis ir treneris, ką tik baigęs Lietuvos sporto universitetą Silvestras Staponas. Jis iki šiol dirbo Kauno „Atletas-LSU“ vyriausiojo trenerio Edo Nickaus asistentu, su komanda rungtyniavo RKL ir studentų lygose.

Pasikeitimų bus galima išvysti ir žaidėjų gretose. Su „Gargždų SC“ atsisveikino net 5 žaidėjai: Domininkas Matutis, Tadas Maželis, Renatas Jonelis, Lukas Polekauskas, Giedrius Sakalas.

L. Polekauskas, G. Sakalas nusprendė krepšininkų karjerą tęsti Italijoje. Ten, anot A. Linkausko, siūlomos itin palankios sąlygos – apie 1000 eurų atlygis ir maitinimas, su tuo Gargždų komandai konkuruoti itin sunku.

Ekipą sustiprino trys žaidėjai: aukštaūgis iš Klaipėdos Arvydas Kačinas, gynėjas Martynas Šeputis ir Sporto mokyklos auklėtinis Paulius Liutikas.

A. Kačinas praėjusį sezoną pradėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniavusioje Jonavos krepšinio komandoje, vėliau persikėlė į Klaipėdos LCC komandos gretas. 24-erių 205 cm ūgio vidurio puolėjas per 18 sužaistų rungtynių RKL čempionate vidutiniškai pasižymėdavo po 6,7 taško ir 7,4 atkovoto kamuolio per rungtynes. Gynėjų grandį sustiprinęs M. Šeputis praėjusiais metais dominavo Klaipėdos rajono ir kitose krepšinio mėgėjų pirmenybėse.

„Gerai, kad pavyko išlaikyti ir S. Serapiną, ir V. Pečiuką. Jaunimas patenkintas, kad gauna patarimų iš veteranų“, – komandos sudėtimi pasidžiaugė jos vadovas.

Jis akcentavo, kad šiemet treneriui yra skirta užduotis – į žaidimą įtraukti ir duoti daugiau žaidybinio laiko jaunimui. Tai esą padaryti turėtų būti lengviau, nes pernai atakuojančio gynėjo poziciją dalinosi net keturi žaidėjai, šiemet liko du.

Treneris S. Serapinas paatviravo, kad komandoje dar trūksta vieno aukštaūgio, yra deramasi su vienu žaidėju, tikimasi, kad jis prie komandos galės prisijungi čempionato eigoje.

 

Kelia aukščiausius tikslus

S. Serapinui vyriausiojo trenerio pareigos bus debiutinės. Jis pripažino, kad prieš tai į šią poziciją komandos vadovui siūlė ne vieną kandidatą, tačiau vieni buvo užsiėmę, kiti nesutikdavo, todėl nusprendė pats pasisiūlyti imtis dirigavimo komandai.

„Ir man gerai – karjeros pabaiga, pereinamasis laikotarpis į trenerius“, – sakė S. Serapinas.

Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas teigė, kad sprendimas buvo vienareikšmis, nes matėsi, kad „trenerio akys tiesiog degė“.

Tiesa, S. Serapinas ne tik dėlios žaidimo planus, bet ir pats žengs į aikštę: „Bandysime tokį miksą daryti, turiu pagalbininką, jeigu aš žaisiu, jis (trenerio asistentas S. Staponas – aut. past.) nuo suolo viską reguliuos.“

Pasiteiravus, kas bus sunkiausia, treneris atskleidė komandos tikslus.

„Laimėti pirmą vietą bus sunkiausia. Visada sau keliu aukščiausius tikslus: man kuo sunkiau, tuo yra įdomiau. Jeigu pavyksta, tuomet didesnis malonumas“, – kalbėjo naujasis komandos treneris, pridūręs, kad greičiausiai „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovose pergalės labiau komandos žaidėjus džiugina tuomet, kai serijos rezultatas yra apylygis.

V. Liutikas patikino, kad jeigu tik krepšininkai į Gargždus parvežtų RKL A diviziono čempionų taurę, Nacionalinės krepšinio lygos krepšinio varžybos galėtų būti žaidžiamos Gargžduose. Nors Sporto centro salė ir neatitinka lygos reikalavimų, šiuo metu kaip tik atnaujinama Policijos komisariato sporto salė.

„Ši salė yra 20 ir 40 m dydžio, viskas bus išlyginta, uždėtas kokybiškas lakas, išbraižytos linijos. Bus ir nauja švieslentė. Tai tarpinis variantas, kol atsiras daugiafunkcis sporto centras“, – dar vieną stimulą komandai kovoti dėl aukščiausios vietos atskleidė Sporto centro vadovas.

Gargždų krepšininkai treniruojasi 4 kartus per savaitę, o kai vyksta dvejos varžybos, 3-is kartus per savaitę. S. Serapinas juokavo, kad dar nebuvo komandos „cementovkės“, tačiau žaidėjai dirba noriai, stengiasi.

„Norime kurti tokį bendrą klimatą, kad žaidėjai ir patys dalyvautų komandos taktikos kūrime – jeigu „prisigrybavo“, patys turėtų prisiimti atsakomybę“, – požiūrį atskleidė „Gargždų SC“ komandos vyriausiasis treneris.

 

 

Pergalės didina krepšinio populiarumą

Visi komandos atstovai vienareikšmiškai pripažino, kad sėkmingas žaidimas į sporto salę pritraukia daugiau žmonių.

„Pernai labai jautėme palaikymą, ypač, kai prasidėjo atkrintamosios kovos. Kai žaidėme ketvirtfinalį su „Kretinga", salė buvo visiškai pilna, atmosfera – nereali. Mūsų dabartinis žaidėjas Paulius Liutikas tuomet mušė būgną. Jeigu yra pergalių, yra ir žmonių“, – augančiu krepšinio populiarumu Gargžduose pasidžiaugė komandos vadovas A. Linkauskas.

V. Liutikas prisiminė, kad praėjusiame sezone, kai gargždiškiai tapo reguliariojo sezono lyderiais, daug kas jau kabino aukso medalius, tačiau atlaikyti spaudimo nepavyko, svarbiu metu pasitraukė žaidėjas Giedrius Sakalas. Krepšinyje, anot A. Linkausko, kitaip nei futbole, svarbiausia – atkrintamosios varžybos, o tai, ko pasiekei sezono metu, nėra svarbu. Esą svarstoma, apie sistemą, kad reguliariojo sezono nugalėtojai į atkrintamąsias kovas jau galėtų „atsinešti“ tašką.

Pačioje RKL lygoje, anot komandos atstovų, didelių pasikeitimų nėra. A divizione varžysis iš viso 16 ekipų, prisidėjo kelios naujos. Sporto centro direktorius džiaugėsi, kad šioje lygoje – puiki organizacinė dalis, jau rugsėjo mėnesį yra žinoma kur, kada ir su kuo bus žaidžiama.

„Nežinome, kokia kitų komandų sudėtis, bet manome, kad „Omega“ bus stipri, taip pat Ukmergė, Trakai, Kretinga“, – grėsmingiausius varžovus vardijo treneris ir jo asistentas.

„Gargždų SC“ jau žaidė trejas draugiškas varžybas, šį savaitgalį laukia dar dvejos. Penktadienį 19 val. Gargžduose krepšininkai susitiks su Šilalės komanda, o šeštadienį 14.30 val. Kretingoje su vietos krepšininkais. RKL sezono pradžia numatyta spalio 27 d., tuomet Gargžduose vyks pirmos oficialios varžybos su Jonavos sporto klubu.

Iš Savivaldybės biudžeto krepšinio komandos išlaikymui per sezoną skiriama apie 29 tūkst. eurų.

 

„Gargždų SC“ komandos sudėtis 2017–2018 m. sezone:

Aidas Viršilas

Rokas Šimkevičius

Vaidotas Pečiukas

Simonas Serapinas

Mantas Tomaševičius

Armandas Budvytis

Tadas Poška

Arvydas Kačinas

Paulius Liutikas

Martynas Šeputis

 

Komandos vadovas Arminas Linkauskas

Treneris Simonas Serapinas

Trenerio asistentas Silvestras Staponas

Fizinio rengimo treneris Tomas Papievis

Komandos kineziterapeutas Romas Žilius

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,