Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sumažinti išorinės reklamos rinkliavų dydžiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba sumažino rinkliavų už leidimo įrengti išorinę reklamą Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje dydžius.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė informavo, kad, įrengiant iškabą iki 3 kv. m reklamos ploto, rengėjai yra atleidžiami nuo rinkliavos, o, jei reklama įrengiama ant ne Savivaldybei priklausančių ar patikėjimo teise valdomų objektų ar teritorijų, vietinė rinkliava – perpus mažesnė.

Pasak Leidimų ir licencijų skyriaus vedėjos Daivos Dilytės, šiuo metu rinkliava už iškabą didesnę nei 3 kv. m, įrengtą ant Savivaldybei ir ne ant Savivaldybei priklausančių ar patikėjimo teise valdomų objektų ar teritorijų, mokamas 1 Eur už kiekvieną kv. m per metus. Jei įrengiamas reklaminis įrenginys ant Savivaldybei priklausančių ar patikėjimo teise valdomų objektų ar teritorijų Gargždų ir Priekulės mieste, tai rinkliavos dydis – 8 Eur už kv. m per metus. Kitose Klaipėdos rajono vietovėse – 4 Eur už kv. m per metus.

Jei reklaminis įrenginys įrengiamas ant ne Savivaldybei priklausančių ar patikėjimo teise valdomų objektų ar teritorijų Gargždų ir Priekulės mieste – rinkliavos dydis – 4 Eur, o kitose Klaipėdos rajono vietovėse – 2 Eur už kv. m per metus.

Trumpalaikės išorinės reklamos įrengimas kainuoja 1 Eur už kv. m. Išorinės reklamos įrengimas ant reguliaraus susiekimo maršrutinių autobusų kainuoja 80 Eur metams, ant mikroautobusų – 30 Eur metams, ant lengvųjų automobilių taksi – 15 Eur metams.

Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerės Rūtos Cirtautaitės teigimu, Savivaldybė stengiasi kurti palankias sąlygas verslui kurtis ir plėstis. Mažesnė rinkliava už išorinę reklamą – paskatinimas ir pagalba verslininkams, ypač smulkiesiems, norintiems reklamuoti savo veiklą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,