Logo
 Spausdinti šį puslapį

Brazilų ir lietuvio džiazo kompozicijos žavėjo gargždiškius

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Tarptautinis kvartetas dovanojo šiuolaikinio džiazo kompozicijas. Simos Ulvikienės nuotr. Tarptautinis kvartetas dovanojo šiuolaikinio džiazo kompozicijas. Simos Ulvikienės nuotr.

Darganotą spalio 11-osios vakarą Gargždų kultūros centre oficialiai paskelbta tarptautinio menų festivalio „Ruduo Gargžduose 2017“ pradžia. Džiazo koncertas „Spalvų šėlsmas“ sudomino nemažai Klaipėdos rajono gyventojų: susirinko apie pusketvirto šimto žmonių, kurie muzikantus palaikė garsiais plojimais.

 

Scenoje pasirodė tarptautinė komanda – vienas talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos saksofonininkų, kompozitorius, įvairių projektų autorius Kęstutis Vaiginis bei muzikantai iš Brazilijos: fortepijono virtuozas Alex Correa, kontraboso meistras Felipe Brisola ir mušamųjų entuziastas Rodrigo Digao Braz.

Gargždų kultūros centrą užliejo įvairios šiuolaikinio džiazo kompozicijos, kurias dovanojo atsipalaidavę, su šypsenomis veiduose profesionalūs muzikantai. Žiūrovai negailėjo nuoširdžių aplodismentų įspūdingas solo partijas demonstravusiems džiazo atlikėjams.

„Labai džiaugiuosi, kad gargždiškiai įvertino renginį, nes džiazas buvo ne klasikinis, o šiuolaikiškas. Tai buvo ir edukacija, ir lavinimas. Man atrodo, kad Gargžduose pirmą kartą surengtas tokio pobūdžio renginys. Ne vien tik ta prasme, kad pasirodė pasaulinio lygio žvaigždės, bet tai buvo originalios tiek K. Vaiginio, tiek A. Correa kurtos kompozicijos“, – pirmuoju savo kuruojamu renginiu džiaugėsi festivalio meno vadovė Asta Vaičiulienė.

Kaip scenoje sakė K. Vaiginis, atlikėjai susitiko tik pirmadienio vakarą – jis pats grįžo iš Kinijos, o brazilų muzikantai – iš turo Vokietijoje.

„Mūsų muzikoje itin daug spontaniškumo“, – renginio dalyviams atviravo saksofonininkas, negailėjęs ir gražių žodžių už puikų organizavimą festivalio meno vadovei A. Vaičiulienei.

 

K. Vaiginis. Simos Ulvikienės nuotr.

 

A. Correa susirinkusiems dėkojo už šiltą priėmimą, o sceną muzikantai paliko aidint garsiems publikos plojimams.

Anot A. Vaičiulienės, džiazo meistrai ne kartą klausinėjo, kiek miestelyje gyventojų ir stebėjosi, kad tiek daug žmonių susirinko į šį koncertą. Muzikantai taip pat buvo labai sužavėti viešbučiu-restoranu „Lijo“, sakė, kad tai pasaulinio lygio vieta.

„Tarėmės, kad tai bus klasikinio džiazo pasirodymas, bet K. Vaiginis gerąja prasme mane apgavo. Džiaugiuosi, kad niekas iš žiūrovų nepaliko salės. Dar ir dabar gaunu žinutes, kad tai buvo nerealus koncertas, žmonės dėkojo už drąsą, nes koncertas tikrai nebuvo pats lengviausias“, – įspūdžiais dalinosi A. Vaičiulienė.

„Ačiū už profesionalios muzikos gūsį, už Brazilijos saulę ir šilumą, už galingą energijos ir puikios nuotaikos užtaisą. Buvo tobulas vakaras“, – socialiniame tinkle renginį įvertino Kvietinių skyriaus renginių organizatorė Reda Paulikienė. Jai antrino ir už puikų renginį dėkojo būrys internautų.

Šis tarptautinis lietuvio ir brazilų kvartetas Lietuvoje pirmą kartą pasirodė būtent Gargžduose. Po to jie surengs koncertus Klaipėdoje „Jazzpilyje“, Tauragėje, Marijampolėje.

 

Į koncertą susirinko nemažai žiūrovų. Simos Ulvikienės nuotr.

 

Kitas festivalio renginys – spalio 18 d. 18 val. vyksiantis Vilniaus mokytojų namų tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“. Šiemet į Gargždus atvyks ir šio festivalio meno vadovas, atlikėjas Gediminas Storpirštis. Pasirodymais džiugins ir kiti žinomi dainuojamosios poezijos atstovai – Algirdas Klova, Daiva Steponavičienė-Rugiaveidė, taip pat svečiai iš užsienio – Lilly Drumeva (Bulgarija) ir Brendan Monaghan (Šiaurės Airija).

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,