Mano Gargždai



Sunkiosios atletikos varžybose „Žemaitijos taurė“ – gargždiškių triumfas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų sunkiaatlečiai. Sporto mokyklos nuotr. Gargždų sunkiaatlečiai. Sporto mokyklos nuotr.

Telšių rajone, Degaičiuose, vyko tarptautinis sunkiosios atletikos turnyras „Žemaitijos taurė“. Šiose varžybose sportininkai varžėsi trijose amžiaus grupėse: iki 15 m., iki 17 m. ir merginos be amžiaus apribojimo. Varžybose dalyvavo apie 100 sportininkų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos.

 

Gargždiškių komanda, sudaryta iš 9 narių, visų nuostabai, tapo varžybų nugalėtoja. Šiuo metu gargždiškiai turi 2 lyderius – Lijaną Jakaitę (Sporto centro atstovę) ir Karolį Stonkų (Sporto mokyklos auklėtinį). Antroje vietoje liko šeimininkai – Degaičių sportininkai, trečioje vietoje – Anykščių komanda.

Savo svorio kategorijose čempionais tapo Lijana Jakaitė ir Karolis Stonkus, antrąsias vietas iškovojo Gabrielė Čiunkaitė ir Julius Juknys.

Absoliučioje įskaitoje tarp visų dalyvių iki 17 m. nugalėtoju tapo Karolis Stonkus, kuriam tik 16 m., todėl tikimasi, kad kitais metais jis dar dominuos šioje amžiaus grupėje. Merginų grupėje absoliučia nugalėtoja tapo Lijana Jakaitė. Sportininkė rimtai ruošiasi kitais metais dalyvauti Europos suaugusiųjų čempionate, ji įdeda daug triūso, sąžiningo darbo, atsidavimo šiai sporto šakai, tačiau vien to neužtenka, jos gaunama stipendija yra labai maža ruošiantis tokio lygio varžyboms.

Gargždų miesto komandai dar atstovavo Nojus Stonys, Nojus Brazdeikis, Vilius Norkus, Erlandas Eglynas, Dovydas Kaliaginas. Šie vaikai įėjo į istoriją, nes pirmą kartą buvo kovojama dėl Lietuvos „Nemuno draugijos“ taurės, kuri yra pereinamoji. Taigi „Nemuno draugijos“ muziejuje padarytas pirmas įrašas su pavadinimu „Gargždai“ ir komandos dalyvių nuotrauka.

Sunkiaatlečius ruošė treneriai: Edvardas Šauklys, Diana Mačiūtė ir jų pagalbininkas visuomenininkas Raimundas Averkinas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,